Gabriel Comănescu, proprietarul GSP Offshore, s-a asociat cu petroliști texani

Gabriel Comănescu, proprietarul GSP Offshore, s-a asociat cu petroliști texani

Sursă foto: Providence Energy LTD

scris 12 iul 2023

Omul de afaceri constănțean Gabriel Comănescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere (GSP Offshore), lider regional în sectorul de servicii integrate offshore pentru industria de țiței și gaze, s-a asociat cu o companie petrolieră americană care deține sau operează perimetre de extracție de hidrocarburi de circa 800.000 de hectare în mai multe state din SUA, cu peste 10.000 de sonde aflate în producție, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Comănescu a cedat firmei americane Providence Investments Int’l LLC 50% din capitalul fostei GSP Eurom Upstream SRL, redenumită în prealabil Providence Energy SRL și având ca obiect principal de activitate ″Extracția petrolului brut″.

Urmărește-ne și pe Google News

CONFIRMARE FOTO Schurter extinde fabrica din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Schurter extinde fabrica din România

Societatea românească, înregistrată în 2018, nu a avut venituri de la înființare până în prezent. Gabriel Comănescu a păstrat jumătate din părțile sociale și statutul de administrator, conform termene.ro.

Providence Investments Int’l LLC este parte a grupului privat (nelistat la bursă) Providence Energy LTD din Dallas, Texas, fondat în 1993 de Mike Allen și condus în prezent de acesta alături de fiul său, Luke Allen. Principalul business al companiei americane este achiziția și operarea de drepturi de exploatare de zăcăminte de țiței și gaze onshore.

Nou jucător - Gigant canadian de telecomunicații, cu investitorii Searchlight Capital Partners în spate, intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător - Gigant canadian de telecomunicații, cu investitorii Searchlight Capital Partners în spate, intră în România

Providence Energy LTD are investiții și în parcuri eoliene, hidrocentrale și incineratoare de deșeuri generatoare de electricitate, din Statele Unite și Canada, conform informațiilor proprii.

După cum a relatat Profit.ro, în vara anului trecut, o firmă din grupul GSP concesionară la perimetrele offshore de hidrocarburi din Marea Neagră românească Muridava și Cobălcescu a intrat în faliment, iar Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) îi cere să plătească la bugetul de stat peste 128 milioane dolari, reprezentând, în opinia instituției, valoarea lucrărilor neexecutate și cu scadență depășită la care firma s-ar fi angajat prin acordurile petroliere de concesionare a celor două perimetre, ambele încheiate în 2011.

Sindicatele din Alimentație anunță ”ample proteste” dacă Guvernul va elimina facilitățile fiscale pentru angajații din industrie și din agricultură CITEȘTE ȘI Sindicatele din Alimentație anunță ”ample proteste” dacă Guvernul va elimina facilitățile fiscale pentru angajații din industrie și din agricultură

Prin subsidiara GSP Power, Grup Servicii Petroliere are proiecte și în domeniul producției de energie electrică, după cum Profit.ro a relatat aici, aici și aici.

La începutul anului, GSP a anunțat că este parte a proiectului BLOW (Black sea fLoating Offshore Wind), finanțat de UE, prin care o companie franceză va dezvolta prima turbină eoliană plutitoare din Marea Neagră, aceasta urmând să fie produsă de GSP Offshore și testată în apele Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel comanescu
grup servicii petroliere
gsp offshore
gsp power
providence energy