Fuziunea care va crea cea mai mare companie din lume în domeniul energiei eoliene a fost aprobată

Fuziunea care va crea cea mai mare companie din lume în domeniul energiei eoliene a fost aprobată
scris 17 iun 2016

Compania spaniolă Gamesa Corporacion Tecnologica a aprobat fuziunea activităților din sectorul energiei eoliene cu cele ale Siemens Wind Power, numărul patru pe piața turbinelor eoliene, tranzacție care va da naștere celei mai mari companii de profil din lume, scrie Wall Street Journal.

"Gamesa a acordat aprobările corporative necesare pentru o eventuală integrare a operațiunilor eoliene ale Siemens", potrivit unui anunț trimis vineri de companie bursei de la Madrid. Detaliile acordului urmează să fie finalizate, se arată în anunț.

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile Gamesa au fost suspendate de la tranzacționare în urma informațiilor. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În ianuarie, grupul german Siemens și Gamesa au ajuns la un acord de principiu pentru combinarea activităților eoliene, însă discuțiile au trenat din cauza participației deținute de Gamesa la compania mixtă Adwen, operată în parteneriat cu producătorul francez de turbine Areva Wind.

Surse familiare cu discuțiile au precizat miercuri că obiecțiile Siemens cu privire la termenii acordului dintre Gamesa și compania franceză au fost rezolvate și au estimat că un acord oficial de fuziune ar putea fi anunțat chiar în această săptămână.

Grupul ceh CEZ își \ CITEȘTE ȘI Grupul ceh CEZ își "iartă" o subsidiară eoliană românească de o datorie de peste 153 mil. euro

Fuziunea dintre Siemens Wind Power și Gamesa va crea cel mai mare jucător pe piața globală de turbine eoliene, cu vânzări anuale de circa 10 miliarde de euro. Siemens va fi acționar majoritar la noua companie, cu o participație de aproximativ 60%, au spus sursele citate. Spre comparație, producătorul danez de turbine Vestas, numărul unu mondial, a raportat vânzări de 8,4 miliarde de euro pentru anul 2015.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Siemens ar putea plăti circa 1 miliard de euro în numerar către Gamesa pentru încheierea tranzacției. Reprezentanții grupului german au refuzat să comenteze.

Siemens Wind Power este divizie a grupului german Siemens SA, cel mai mare furnizor de servicii de inginerie din Europa.

În România, Siemens deține patru fabrici, în Sibiu și Buziaș, unde produce sisteme și componente pentru automatizări și aplicații industriale, alături de alte patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă”.

În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Siemens AG a înregistrat, la nivel global, venituri de 75,6 miliarde euro și un profit net de 7,4 miliarde euro. La finalul lui septembrie 2015, compania avea în jur de 348.000 de angajați în toată lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
gamesa
fuziune
acord
turbine eoliene