Town Gas, cel mai mare operator de rețele de distribuție a gazelor din Egipt, a fost acreditat de Autoritatea Națională de Reglementare a României (ANRE) drept contractant pentru proiecte de furnizare a gazelor naturale, devenind prima companie egipteană care operează în acest domeniu în Europa.

Autoritățile române și cele egiptene au semnat contracte pentru implementarea unor proiecte locale de producție, pentru stații de reducere a presiunii gazelor naturale, și au convenit să furnizeze gaze naturale locuințelor și altor facilități din România.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
În urmă cu un an, CIS Gaz, una dintre cele mai importante companii de lucrări de construcții-montaj și servicii conexe pentru conducte și instalații de gaze naturale și petrol din România, controlată și condusă de Sebastian Călugăr, a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas.
″Cele două companii vor susține în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului gazelor naturale″, a anunțat atunci CIS Gaz.

Town Gas operează rețeaua de distribuție a gazelor din cartierul New Cairo al capitalei egiptene, precum și pe cea din orașul Alexandria.
Oficialii CIS Gaz, care au fost atunci în Egipt, cu sprijinul Ambasadei României la Cairo, au purtat discuții și cu operatorul sistemului național de transport al gazelor al țării arabe, EGAS.


În cadrul acestora, au fost analizate variante de finalizare a proiectului Hayah Karima, derulat de către guvernul egiptean, în cadrul căruia CIS Gaz este furnizor de echipamente fabricate în România de 1 an și jumătate, respectiv din mai 2022. Hayah Karima este un proiect național al statului egiptean de combatere a sărăciei din mediul rural, a cărui componentă de infrastructură energetică prevede racordarea la rețele de gaze a peste 1.400 de sate.
Egiptul derulează de mai demult demersuri de extindere a branșării la gaze a gospodăriilor populației, inclusiv cu finanțare internațională.

″Strategia noastră pe termen lung are ca pilon central extinderea prezenței pe piețe externe, acolo unde expertiza noastră poate face diferența. Egiptul a devenit din ce în ce mai mult un centru regional de gaze și există o nevoie în creștere de a dezvolta proiecte noi de infrastructură de energie. Pe noi ne bucură faptul că putem dezvolta astfel de proiecte și mai ales că putem exporta nu doar know-how-ul local, dar și produse fabricate în România″, a declarat la acel moment proprietarul și CEO-ul CIS Gaz, Sebastian Călugăr.