FOTO Eveniment: Tranzacție angro cu energie mai ″lungă″ de o zi. Centrala în cogenerare a unei primării a vândut unui mare furnizor la prețul maxim decontat de stat

FOTO Eveniment: Tranzacție angro cu energie mai ″lungă″ de o zi. Centrala în cogenerare a unei primării a vândut unui mare furnizor la prețul maxim decontat de stat

Foto dreamstime.com

scris 3 nov 2022

Compania Modern Calor, controlată de Consiliul Local Botoșani, care deține și operează o centrala pe gaze în cogenerare de 8,8 MW ce alimentează și sistemul centralizat de încălzire al municipiului, a reușit marți să finalizeze o tranzacție de vânzare de energie electrică cu termen mai mare de o zi, pe platforma de contracte bilaterale PCCB-LE-Flex de la bursa de profil OPCOM, fapt care a ajuns să reprezinte un eveniment în actualele condiții de piață.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Astfel, Modern Calor a scos la vânzare cantitatea de 3.974,4 MWh în bandă, la putere constantă de 3.600 MW pe interval de decontare, cu livrare în perioada 16.11.2022 - 31.12.2022, adică timp de o lună și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Băncile s-au răzgândit cu eliminarea depozitelor în euro pentru populație. După Raiffeisen și BRD, le reintroduce și BCR CITEȘTE ȘI Băncile s-au răzgândit cu eliminarea depozitelor în euro pentru populație. După Raiffeisen și BRD, le reintroduce și BCR

Botoșănenii au cerut preț minim de 965 lei/MWh și au primit 5 oferte de cumpărare, din partea tot atâtor giganți ai pieței locale.

Energia produsă și vândută de CET Botoșani a fost achiziționată integral de furnizorul E.ON Energie România, la prețul de 1.300,50 lei/MWh, după ce subsidiara locală a concernului german omonim a oferit 1.301 lei/MWh, cu 1 leu mai mult decât Electrica Furnizare (1.300 lei/MWh).

Frații Pavăl de la Dedeman rămân favoriți pentru proprietățile CA Immo din România, cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară locală, semnalată în premieră de Profit.ro CITEȘTE ȘI Frații Pavăl de la Dedeman rămân favoriți pentru proprietățile CA Immo din România, cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară locală, semnalată în premieră de Profit.ro

Ceilalți ofertanți au fost CEZ Vânzare (1.100 lei/MWh), Enel Energie Muntenia (1.017,13 lei/MWh) și Distribuție Energie Electrică SA din grupul Electrica (1.016 lei/MWh).

De la 1 septembrie, în urma OUG nr. 119/2022, statul nu le mai decontează de la buget furnizorilor de electricitate diferențe dintre costurile de achiziție de pe piețele angro și prețurile plafonate impuse în beneficiul consumatorilor care implică un preț mediu ponderat de achiziție de peste 1.300 lei/MWh, ceea ce a dus practic la dispariția tranzacțiilor pe termen mediu și lung de pe OPCOM. În plus, marja de profit a tranzacțiilor interne este supraimpozitată cu 98%, iar a celor de export – cu 100%.

Acțiunile Airbnb au scăzut puternic, investitorii sunt îngrijorați CITEȘTE ȘI Acțiunile Airbnb au scăzut puternic, investitorii sunt îngrijorați

În septembrie, pe aceeași platformă de contracte bilaterale PCCB-LE-Flex s-a încheiat o singură tranzacție, cu 2.715,7 MWh de energie, la prețul de 2.400 lei/MWh.

După cum a relatat Profit.ro, la jumătatea lunii septembrie, Alro Slatina, cel mai mare consumator industrial de energie din România, a încercat să cumpere pe platforma OPCOM dedicată clienților mari o cantitate infimă de energie pentru nevoile sale, cu livrare în perioada octombrie-decembrie 2022, însă nu a primit nicio ofertă, întrucât a propus un preț foarte mic pentru nivelul cotațiilor de atunci, de 750 lei/MWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi energie
scumpire energie
tranzactii angro energie
plafonare preturi energie decontare furnizori
criza energetica