Fostul președinte al Transelectrica Marius Dănuț Carașol, care și-a falsificat diploma de studii, condamnat la doi ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune și uz de fals

Fostul președinte al Transelectrica Marius Dănuț Carașol, care și-a falsificat diploma de studii, condamnat la doi ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune și uz de fals

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 18 feb 2020

Fostul președinte al Transelectrica Marius Dănuț Carașol, care și-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune și uz de fals. În plus, magistrații au dispus desființarea diplomei false de inginer și a oricăror copii ale acesteia. Sentința pronunțată de magistrații Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.

”Solutia pe scurt: (...) condamnă pe inculpatul CARAȘOL MARIUS DĂNUȚ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. (...)  condamnă pe inculpatul CARAȘOL MARIUS DĂNUȚ la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals”, se arată în sentință, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANALIZĂ Vreți benzină ieftină? Plecați în weekend la mare, în secuime sau în Moldova, unde 3 companii practică un preț inferior celui de 5 lei/l CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Vreți benzină ieftină? Plecați în weekend la mare, în secuime sau în Moldova, unde 3 companii practică un preț inferior celui de 5 lei/l

Pedepsele au fost contopite, inculpatul fiind condamnat la 2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare (o treime din celelalte pedepse ale închisorii), urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani și 8 (opt) luni închisoare.

”În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se mai arată în document.

Prin sentință, magistrații au dispus și că fostul președinte Transelectrica nu poate fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, și in se interzice dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 5 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Ilfov, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Comunei Clinceni, jud. Ilfov sau în cadrul Postului de poliție Clinceni, jud. Ilfov, pe o perioadă de 120 de zile”, se mai arată în sentință.

Magistrații au revocat măsura preventivă a controlului judiciar și au respins acțiunea civilă formulată de partea civilă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA, ca rămasă fără obiect.

În plus, instanța dispune desființarea totală a înscrisului falsificat, respectiv a Diplomei de inginer seria D nr. 0286614, aparent emisă de Universitatea Politehnica București, inclusiv a oricăror copii identificate ale acesteia.

Sentința magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius dănuț carașol
transelectrica