Finanțare de 3,4 milioane de euro pentru construirea a două parcuri fotovoltaice în Prahova

Finanțare de 3,4 milioane de euro pentru construirea a două parcuri fotovoltaice în Prahova
scris 2 apr 2024

ProCredit Bank România a acordat o finanțare în valoare totală de 3,4 milioane de euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL.

Prima firmă este deținută de Cristian Minea, care mai deține în București și compania Green Power Energy Construction (50%), iar a doua îi aparține lui Dragoș-Cătălin Jarca-Tammiste, care controlează restul de 50% la Green Power Energy Construction, conform termene.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Prin această finanțare se facilitează construirea a două parcuri fotovoltaice, unul cu o capacitate de 5,6 MWp și celălalt cu o capacitate de 4,3 MWp, ambele echipate cu un sistem de stocare a energiei prin baterii de 1 MW. 

EXCLUSIV Zona din România țintită de turcii de la Ussuri Capital pentru investiția gigant de 1 miliard euro. Detaliile proiectului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Zona din România țintită de turcii de la Ussuri Capital pentru investiția gigant de 1 miliard euro. Detaliile proiectului

Investiția totală în cele două proiecte va fi de aproape 6 milioane de euro, din care ProCredit Bank va acorda o finanțare în valoare totală de 3,4 milioane de euro. Proiectele vor beneficia și de finanțare europeană cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Companiile 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL au în plan dezvoltarea a două proiecte de parcuri fotovoltaice, în județul Prahova. Investiția realizată de 3D Steel Design & Construct SRL în orașul Poenarii Burchii, constă într-o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 5,6 MWp. Aceasta va fi montată pe sol pe o structură fixă și va include 9 816 panouri fotovoltaice de 580 Wp.

Proiectul din Bănești, dezvoltat și deținut de Hansarom Management & Consulting SRL, constă într-o centrală electrică fotovoltaică la sol cu o capacitate totală de 4,3 MWp.

Ambele proiecte sunt prevăzute cu câte un sistem de stocare a energiei cu baterie de 1 MW, care va funcționa ca un mecanism de echilibrare și stabilizare a rețelei pentru centrala fotovoltaică.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcuri fotovoltaice
procredit bank românia