Enel a investit 25 milioane de lei în construcția a 2 linii electrice subterane de înaltă tensiune în București

Enel a investit 25 milioane de lei în construcția a 2 linii electrice subterane de înaltă tensiune în București
scris 27 feb 2019

E-Distribuție Muntenia, una dintre cele trei companii de distribuție a energiei electrice deținute de Enel în România, a investit 24,35 milioane de lei în construcția a două noi linii electrice subterane de înaltă tensiune în București, pentru a spori capacitatea rețelei și a îmbunătăți siguranța în alimentarea cu energie electrică a peste 100.000 de clienți din zona centrală și nordică a capitalei.

Astfel, E-Distribuție Muntenia a finalizat la începutul acestui an proiectul privind înlocuirea completă a liniei electrice subterane de înaltă tensiune (110 kV) care asigură conexiunea între stațiile de transformare București Nord și București Centru, ambele aparținând E-Distribuție Muntenia. Capacitatea de transport a liniei a fost majorată de peste 2 ori, de la 76 MVA (Mega Volt Amper) la 180 MVA, îmbunătățind siguranța în funcționare a rețelei de distribuție precum și capacitatea de racordare a viitorilor noi clienți din zona centrală și de nord a Capitalei. Linia are o lungime de 3,1 km, iar investiția s-a ridicat la 6,55 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, E-Distribuție Muntenia a pus în funcțiune anul trecut o linie electrică subterană de 110kV complet nouă între stația de transformare Fundeni (aparținând operatorului de transport) și stația București Nord. Această nouă linie, în lungime de 10,27 kilometri, asigură o conexiune deosebit de importantă între zona de Sud și zona de Est a Municipiului București, ce permite alimentarea rapidă a consumatorilor din cele două zone ale rețelei de distribuție, în cazul unor eventuale indisponibilități în instalațiile operatorului de transport. Investiția s-a ridicat la 17,8 milioane de lei și a presupus inclusiv finanțarea lucrărilor de construcție a celulelor de 110 kV pentru racordul la bara de înaltă tensiune în stația menționată a operatorului de transport.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către RWE a activelor E.ON din domeniul energiei regenerabile CITEȘTE ȘI Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către RWE a activelor E.ON din domeniul energiei regenerabile

Stațiile de transformare București Nord și București Centru asigură împreună alimentarea cu energie electrică a circa 105.000 clienți, atât rezidențiali cât și instituții centrale și locale ale statului român (ministere, primării, spitale) și reprezentanțe diplomatice.

Proiectele fac parte dintr-un plan de investiții derulat de companiile E-Distribuție în România pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților, prin modernizarea și retehnologizarea stațiilor electrice, a rețelei electrice de distribuție și implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel.

În planul de investiții în linii de înaltă tensiune din Capitală sunt cuprinse în perioada 2019 – 2021 lucrări în valoare de 50 de milioane lei pentru proiecte de înlocuire a liniilor și mărirea capacității de transport. Astfel, E-Distribuție Muntenia va continua în perioada următoare investițiile în liniile electrice subterane de înaltă tensiune (110 kV) Nord-Grozăvești, Grozăvești-Răzoare, Fundeni-Pipera (circuitul 2), Răzoare –Militari și Militari-Grozăvești. Traseele acestor linii însumează circa 23 km.

Enel România este unul dintre marii investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
bucurești
linii subterane