Electrica SA a finalizat "operațiunea Vulturu"

Electrica SA a finalizat "operațiunea Vulturu"
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 6 feb 2023

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie electrică Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, a finalizat tranzacția prin care cumpără un proiect privind productia de energie din surse regenerabile, în zona comunei Vulturu, județul Vrancea, pentru un preț total estimat de 600.000 euro.

Proiectul se afla in faza „readyto-build”.

Urmărește-ne și pe Google News
ANALIZĂ Întrebarea de 1 miliard de euro: Datorează OMV Petrom contribuție de solidaritate pe gazele proprii livrate centralei sale de la Brazi? Ce spun precedentele CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Întrebarea de 1 miliard de euro: Datorează OMV Petrom contribuție de solidaritate pe gazele proprii livrate centralei sale de la Brazi? Ce spun precedentele

Contractul privește achiziția a 100% din părțile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea).

Prețul final a fost determinat prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

“În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judetul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producție a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluției pieței de energie și ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziția în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Tranzacția se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

OMV Petrom reclamă - cât a costat-o să ieftinească ″voluntar″ benzina cu compensare de la Guvern CITEȘTE ȘI OMV Petrom reclamă - cât a costat-o să ieftinească ″voluntar″ benzina cu compensare de la Guvern

Electrica a afișat un câștig pretaxare EBITDA de 1,10 miliarde lei în primele trei trimestre ale anului trecut, după o etapă de pierderi în care compania a fost afectată de bulversările din sectorul energetic.

La data de 30 septembrie, Electrica avea active totale de 10,88 miliarde lei, cu 38,08% mai mari decât cele de 7,88 miliarde lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 67,23%, la 4,90 miliarde lei, de la 2,93 miliarde lei.

Electrica este listată la cota Bursei de Valori București din vara anului 2014 și are ca principal acționar statul român, prin Ministerul Energiei, cel de la care are de încasat subvenția și care are o participație de 48,79% din capitalul social. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pierderi electrica sa
scumpire energie
plafonare preturi energie