E.ON Energie, liderul pieței locale de furnizare de gaze naturale pentru clienții casnici, cu o cotă de peste 57%, potrivit ultimelor date oficiale ale ANRE, anunță că lansează pe piața din România un nou furnizor de energie, E.ON Flash, dezvoltat pentru a furnizaproduse și servicii 100% online consumatorilor care doresc să își schimbe furnizorul de gaze naturale și electricitate, în contextul liberalizării pieței de profil.
"Consumatorii care doresc să își schimbe furnizorul de gaze naturale și/sau electricitate pot să o facă în doar câteva minute, exclusiv online", este mesajul companiei, însoțit de un set de pachete de gaze și electricitate, precum 12 Egal Dual, pentru care promite predictibilitate în ceea ce privește costurile cu energia pe 11 luni în avans.
E.ON Energie este liderul pieței locale de furnizare de gaze naturale pentru clienții casnici, cu o cotă de peste 57%, potrivit ultimelor date oficiale ale ANRE, din octombrie 2016. Celălalt mare jucător este Engie, cu peste 33%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe piața liberă, cota E.ON Energie era de 14,23%, compania fiind pe locul 4 în clasamentul furnizorilor, după Romgaz, OMV Petrom și Engie. În sectorul de energie electrică, E.ON Energie este unul dintre jucătorii majori, așa-numiții furnizori de ultimă instanță.
E.ON Energie este controlată de grupul german E.ON prin subsidiara sa locală E.ON România SRL, care deține peste 68% din acțiuni, celălalt acționar fiind Ministerul Energiei, cu aproape 32% din capital. Nou înființata E.ON Gaz Furnizare, care se va desprinde din E.ON Energie, va avea aceeași structură de acționariat.
E.ON România SRL a raportat pentru anul trecut un profit net de peste 506 milioane lei, după pierderile de 18,1 milioane lei din 2015. Furnizorul E.ON Energie și-a majorat cu 55% profitul net în 2016, la 173,6 milioane lei, pe fondul menținerii cifrei de afaceri la circa 4,8 miliarde lei.
Piața de electricitate va fi liberalizată total din ianuarie, iar cea a gazelor naturale, din 2019.
Profit.ro a prezentat AICI avantajele și dezavantajele optării pentru un regim concurențial.