Distribuitorul de energie E-Distribuție Dobrogea a anunțat joi că a început o serie de lucrări de modernizare a stației de transformare de înaltă/medie tensiune Abator din orașul Constanța, proiectul de investiții având o valoare de aproximativ 12 milioane de lei.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
”Stația de transformare 110/20/10 kV Abator a fost pusă în funcțiune în anul 1963 și alimentează cu energie electrică, prin intermediul rețelei de medie și joasă tensiune, peste 25.000 de clienți casnici și societăți comerciale din partea de sud a municipiului Constanța”, arată compania într-un comunicat.
Lucrările de modernizare au început în al treilea trimestru al acestui an și prevăd înlocuirea echipamentelor existente pe toate nivelurile de tensiune, precum și a transformatorului de forță 20/10kV. Vor fi montate noi echipamente primare, cât și instalații moderne de comandă și vor fi înlocuite toate cablurile de circuite secundare și protecție, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Prin modernizarea stației Abator Constanța se va asigura creșterea fiabilității, mărirea gradului de siguranță în alimentarea consumatorilor cu energie electrică, precum și un confort energetic sporit. Lucrarea se va încheia anul viitor în luna iulie”, adaugă oficialii companiei.
Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanți operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.
Grupul Enel activează în peste 30 de țări și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.
Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile.
Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.