După confirmarea către Profit.ro, Exxon Mobil reiterează că negociază ieșirea din proiectul Neptun Deep și spune că încă nu a găsit un cumpărător

După confirmarea către Profit.ro, Exxon Mobil reiterează că negociază ieșirea din proiectul Neptun Deep și spune că încă nu a găsit un cumpărător
scris 8 ian 2020

Grupul petrolier american Exxon Mobil a reiterat că analizează o posibilă ieșire din proiectul Neptun Deep din România, menționând că a început să ofere informații potențialilor cumpărători, transmite Reuters.

Compania spune nu a fost identificat deocamdată un cumpărător, potrivit purtătorului de cuvânt al Exxon Mobil, Todd Spitler.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Ministerul Finanțelor recunoaște că a majorat ilegal nivelul accizelor. Guvernul discută o ordonanță care permite actualizarea accizelor cu rata inflației până pe 31 decembrie CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ministerul Finanțelor recunoaște că a majorat ilegal nivelul accizelor. Guvernul discută o ordonanță care permite actualizarea accizelor cu rata inflației până pe 31 decembrie
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

ExxonMobil confirmase încă din noiembrie, pentru Profit.ro, că testează piața în vederea vânzării fie a subsidiarei din România, fie a participației de 50% pe care o deține în Neptun Deep.

Gigantul francez Total și Delek Group, cel mai mare acționar al uriașului zăcământ offshore israelian Leviathan, vor fiecare să achiziționeze separat întregul pachet de 50% deținut de Exxon Mobil în Neptun Deep, negociind în prezent direct în Statele Unite realizarea unei eventuale tranzacții, au arătat surse din piață pentru Profit.ro.

Partenerul Exxon în acest proiect este OMV Petrom Profit.ro a arătat anterior că OMV Petrom nu poate lua o decizie de investiție în absența uneia similare a partenerului și, totodată, operatorului zăcământului, Exxon, sau a cumpărătorilor participației și licenței de operator deținute de Exxon. Cu alte cuvinte, până la vânzarea participației de către Exxon, nu poate adoptată nicio decizie finală de investiție favorabilă. nici măcar de către OMV Petrom.

Purtătorul de cuvânt al comapaniei a precizat că, deși analizează o vânzare a participației, compania intenționează să își continue "rolul de operator în avansarea acestui proiect, inclusiv privința obținerii autorizațiilor necesare".

La începutul acestei săptămâni, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că Romgaz ar fi interesat să se alăture OMV Petrom și unei alte companii pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep. Ludovic Orban a adăugat că grupul rus Lukoil a solicitat informații cu privire la această vânzare.

"În cazul în care Exxon va decide să vândă, vrem un partener serios, care să fie din zona parteneriatelor noastre: UE, NATO", a declarat Orban, la Digi24.

În luna iunie, Exxon a anunțat că scoate la vânzare portofoliul său din Norvegia, care cuprinde participații minoritare în peste 20 de zăcăminte, și care sunt operate de producătorul local Equinor și gigantul britanico-olandez Royal Dutch Shell.

În Europa, vânzările mai vizează și activele deținute în Germania și în apele britanice din Marea Nordului.

Vânzările totale ale companiei ar urma să depășească obiectivul companiei de a obține 15 miliarde de dolari din restructurarea portofoliului până în 2021, sumă care era deja de peste 5 ori mai mare față de media de 3,3 miliarde de dolari pe an înregistrată între 2013 și 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxin mobil
vanzare neptun deep