Rompetrol Well Services S.A., companie membră a grupului KMG, care deține și cea mai mare rafinărie autohtonă, Petromidia, a semnat cu principalul său concurent pe partea de rafinare, OMV Petrom, contracte de aproape 30 milioane de euro, valoare de două ori mai ridicată decât întreaga cifră de afaceri a companiei de anul trecut, când a înregistrat vânzări de 14,7 milioane euro.
Unul dintre contracte, care are ca obiect servicii de stimulare la sonde localizate onshore și offshore (acidizări) cât și furnizarea produselor aferente acidizărilor (acid hidrocloric, solvenți, enzime, nitrogen, dioxid de carbon, hodroxid de sodiu), se întinde pe o durata de 60 luni și are o valoare de 24,64 milioane euro, fără TVA.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Celălalt contract, care are ca obiect servicii de cimentare pentru operațiuni de workover, cu o durata de 48 luni și are o valoare de 4,53 milioane euro, fără TVA.
Dacă este inclusă și taxa pe valoare adăugată, valoarea contractelor ajunge la aproximativ 34 milioane de euro.
Anul trecut, Rompetrol Well Services a raportat o cifră de afaceri de 73,5 milioane de lei (14,7 milioane euro) și un profit de 11,8 milioane lei (2,37 milioane euro).
CITEȘTE ȘI Avertisment - Franța merge spre cea mai slabă recoltă de grâu începând din 1983Primul contract urmează să fie supus ratificării în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor convocată pentru data de 12/13 septembrie 2024.
Și până acum Rompetrol Well Services lucra în principal pentru OMV Petrom și Romgaz.
CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - Umbrărescu se pregătește să intre cu lucrările la Autostrada Bucureștiului în zona protejatăCompania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS - Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti și a fost listată din 1998 la Bursa de Valori București. Grupul Rompetrol (acum KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având în prezent o participație de 73%.