Criza gazelor: Elvețienii care își ″supraîncălzesc″ locuința riscă să ajungă la închisoare. Poliția se așteaptă la turnătorii similare celor din pandemia COVID

Criza gazelor: Elvețienii care își ″supraîncălzesc″ locuința riscă să ajungă la închisoare. Poliția se așteaptă la turnătorii similare celor din pandemia COVID
scris 10 sep 2022

Statul elvețian va limita temperatura maximă până la care cetățenii confederației își vor putea încălzi locuințele cu gaze naturale la iarnă, în caz de criză energetică gravă, la cel mult 19 grade, iar cei care vor depăși această limită vor risca nu doar amenzi usturătoare, ci chiar condamnări penale cu închisoarea.

Raționalizarea gazelor nu se va aplica însă consumatorilor casnici decât ca ultimă etapă a unui plan de urgență în trepte al Guvernului de la Berna, adică numai în caz de penurie extremă.

Urmărește-ne și pe Google News
Coreea de Nord a adoptat o lege prin care autorizează lansarea de atacuri nucleare preventive CITEȘTE ȘI Coreea de Nord a adoptat o lege prin care autorizează lansarea de atacuri nucleare preventive
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Etapele intermediare includ impunerea de limite maxime de temperatură pentru clădirile de birouri publice și private din Elveția, interzicerea încălzirii imobilelor sau a secțiunilor de imobile neutilizate, precum și cote maxime de consum de gaz pentru întreprinderi. De asemenea, nu vor mai putea fi folosite piscinele care necesită încălzire și nici saunele.

Însă, dacă va fi nevoie, nici o clădire cu sistem termic pe gaze, nici măcar cele cu statut de locuințe, nu va putea fi încălzită la o temperatură mai mare de 19 grade, iar apa va putea fi încălzită la cel mult 60 de grade. În plus, va fi interzisă utilizarea radiatoarelor electrice pentru încălzire.

ULTIMA ORĂ Mercedes și Rivian, cu George Soros printre acționari, pregătesc o investiție masivă, România este luată în calcul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mercedes și Rivian, cu George Soros printre acționari, pregătesc o investiție masivă, România este luată în calcul

Toate aceste măsuri posibile sunt stipulate în două proiecte de ordonanțe puse în dezbatere publică de Guvernul federal. Autoritățile cantonale au termen până pe 22 septembrie pentru a trimite observații și propuneri de modificare.

Dacă vor fi adoptate în forma în care au fost elaborate, sancțiunile pentru nerespectarea ordonanțelor vor fi cele prevăzute de Legea federală privind aprovizionarea economică a țării. Asta înseamnă închisoare până la 3 ani pentru încălcări deliberate și până la 180 de zile de amendă pentru neglijență. În Elveția, amenzile merg de la 30 la 3.000 de franci elvețieni pe zi.

ULTIMA ORĂ Regina Elizabeth a II-a (96 de ani), cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a decedat. Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Regina Elizabeth a II-a (96 de ani), cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a decedat. Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea

Instituțiile de aplicare a legii se tem că supravegherea și impunerea respectării acestor norme va fi dificilă și anticipează inclusiv că vor exista cetățeni zeloși care își vor denunța vecinii că își încălzesc casele peste temperatura maximă admisă.

″Fac apel la Guvern să nu ia decât măsuri aplicabile și mai ales controlabile. Mai sunt lucruri care trebuie clarificate, cum ar fi care sunt instituțiile care vor controla respectarea ordonanțelor. Nu vrem să se ajungă la controale din casă în casă. Ne așteptăm și la delațiuni, cum s-a întâmplat în cazul restricțiilor impuse în timpul pandemiei COVID, iar dacă sunt depuse plângeri, suntem obligați să acționăm″, a declarat, pentru Blick, șeful Poliției Federale, Freddy Fasler.

Proprietarul Christian Tour: Este frustrant când vezi că însuși statul sprijină infracțiuni ca în anii \'90. Suntem corupți până în măduva oaselor CITEȘTE ȘI Proprietarul Christian Tour: Este frustrant când vezi că însuși statul sprijină infracțiuni ca în anii '90. Suntem corupți până în măduva oaselor

De altfel, el nu exclude riscul ca Elveția să se confrunte cu revolte sociale din cauza crizei energetice.

Aprovizionarea cu energie a Elveției depinde atât de importuri de gaze din Rusia, cât și de livrări de electricitate produsă de centralele nucleare ale Franței, ambele surse devenind problematice în ultimele luni. Gigantul rus de stat Gazprom a oprit aproape integral fluxul de gaze către Occident, iar mai mult de jumătate din parcul francez de reactoare nucleare este oprit pentru lucrări de reparații și mentenanță, multe dintre ele neprogramate și constatate ca necesare după descoperirea unui volum mare de coroziuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
rationalizare energie
rationalizare gaze
criza energiei
criza gazelor
frig in case la iarna
scumpire energie gaze