Compania națională de transport al energiei electrice Transelectrica a anunțat luni că Ciprian Boloș a renunțat la mandatul încredințat de membru provizoriu al consiliului de supraveghere al companiei începând cu data de 27 martie. Boloș, director în cadrul Poștei Române și considerat un apropiat al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a fost numit în funcție începând cu 1 februarie, când Petrescu era ministru al Economiei, acționarul majoritar al Transelectrica.
”Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează publicul investitor că, în conformitate cu cele înscrise în comunicarea înregistrată la nivelul companiei sub nr. 1223/27.03.2017, Ciprian Boloș renunță la mandatul încredințat de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica începând cu data de 27 martie 2017”, arată un comunicat transmis luni de companie Bursei de Valori București.
În prezent, consiliul de supraveghere își desfășoară activitatea cu membrii aflați în funcție, spun oficialii societății.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Boloș a deținut importante funcții de conducere și coordonare în cadrul unor companii din țară și din străinătate, arată news.ro.
Despre Ciprian Boloș, director de Strategie, cooperare și management integrat la Poșta Română, presa a scris că este mâna dreaptă a lui Alexandru Petrescu, ministrul Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și fost director general al Poștei Române. În 2012, când Petrescu a preluat conducerea Poștei, Boloș a fost numit director de strategie în cadrul companiei.
Boloș a lucrat aproape zece ani la Londra la GLE Group, firmă de consultanță pentru companiile mari britanice.
Surse din piață spuneau recent că Ciprian Boloș era una din variante pentru a prelua organizarea fondului suveran, proiect al lui Liviu Dragnea care va trebui să strângă acțiunile pe care le mai deține statul la companii și care ulterior ar trebui să reinvestească banii obținuți din dividende sau din vânzarea acestora în economie.
Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.
Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).
Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,69% din acțiuni, și are o valoare de piață de 2,34 miliarde lei (520 milioane euro).