CCE Holding începe construcția primului său parc fotovoltaic din România

CCE Holding începe construcția primului său parc fotovoltaic din România
scris 22 dec 2023

Compania specializată în dezvoltarea și implementarea de proiecte de energie regenerabilă CCE Holding începe construcția primului său parc fotovoltaic din România, amplasat în nord-vestul țării, și care va produce în viitor electricitate verde pentru aproape 25.000 de gospodării.

Centrala electrică fotovoltaică Horia1 de 40 MWp va fi conectată la rețeaua electrică românească până în toamna anului 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy. Surse Profit.ro: Tranzacție de 15 milioane euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy. Surse Profit.ro: Tranzacție de 15 milioane euro

"Centrala electrică fotovoltaică Horia1 de 40 MWp este construită pe o suprafață de 50 de hectare în regiunea Arad. 68.302 de module fotovoltaice de înaltă performanță, fiecare cu o putere de 590 Wp, vor produce în viitor electricitate verde pentru aproape 25.000 de gospodării. Scopul ambițios al CCE este să pună în funcțiune centrala electrică fotovoltaică de ultimă generație până în toamna anului viitor. Pentru finanțarea proiectului a fost încheiat un parteneriat austriac cu Raiffeisen Bank International", conform companiei.

Proiectul parcului fotovoltaic Horia1 a fost dezvoltat împreună cu Grupul Banat Agri și grupul Frapag, cu sediul în Austria.

În prezent, CCE deține deja drepturi de proiect pentru o capacitate nominală totală de 980 MW în România. În total, zece proiecte de
centrale electrice fotovoltaice se află în diferite stadii de dezvoltare.

Primele contracte în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene (PNRR) au fost semnate de fostul ministru
român al Energiei, Virgil Popescu, la jumătatea lunii august.

Proiectul Horia1 al CCE a avut succes în prima rundă de proiecte finanțate și se poate aștepta acum la o finanțare totală de aproape 3 milioane de euro, subliniază comunicatul companiei.

"Semnarea acestor acorduri de finanțare accelerează, de asemenea, progresele înregistrate de CCE în eforturile sale de a dezvolta energia regenerabilă în România și îi consolidează poziția de pionier în tranziția energetică europeană", a declarat directorul general al CCE România, Johannes Srajer.

România își propune să își crească ponderea energiilor regenerabile cu 7 GW până la 30,7% până în 2030.

DOCUMENT Planurile Hidroelectrica cu cea mai veche unitate industrială din România. Ce va fi cu angajații CITEȘTE ȘI DOCUMENT Planurile Hidroelectrica cu cea mai veche unitate industrială din România. Ce va fi cu angajații

"România este foarte hotărâtă să extindă energiile regenerabile și se situează cu mult peste media europeană în eforturile sale. O structură de rețea foarte bună și voința de a accelera transformarea în energie electrică verde fac din România o piață ideală pentru noi. Suntem încântați să putem însoți acest proces", a mai arătat Srajer.

CCE Holding a rezultat în urma asocierii celor doi specialiști în energie fotovoltaică Clean Capital Energy din Austria și enernovum din Germania, împreună cu (Fondul de Pensii) Azteversorgung Thuringen. Compania, cu sediul central în Viena, Austria, se concentrează pe realizarea, finanțarea și gestionarea parcurilor fotovoltaice de mari dimensiuni montate la sol, precum și pe instalațiile fotovoltaice plasate pe acoperișurile clădirilor comerciale cu mari suprafețe.

Alături de Austria, compania este activă în prezent în Italia, Franța, Olanda, Germania, România și Chile.

viewscnt
Afla mai multe despre
cce holding
fotovoltaice