Comisia Europeană a trimis joi un aviz motivat unor 7 state membre, între care și România, solicitându-le să își notifice cadrul național de politică bazat pe normele UE privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi.
Celelalte state sunt Grecia, Irlanda, Malta, Polonia, Slovenia și Marea Britanie, scrie News.ro.
În plus, Comisia a decis să trimită o scrisoare de punere în întârziere Suediei, care a notificat un cadru național de politică ce nu conține elementele minime cerute de directivă.
Cadrul național de politică este principalul instrument prevăzut de directivă pentru a asigura crearea unor infrastructuri suficiente pentru combustibili alternativi, inclusiv a unor puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și a unor puncte de realimentare cu gaz natural și hidrogen, și pentru a evita fragmentarea pieței interne, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
CITEȘTE ȘI Primăria unei comune din Galați trebuie să achite către OMV Petrom aproape 6,2 milioane de lei, bugetul comunei pentru următorii 4 aniAccelerarea instalării infrastructurii pentru combustibili alternativi este esențială pentru a le oferi tuturor europenilor o mobilitate ecologică și competitivă, așa cum a stabilit Comisia în pachetul ”Europa în mișcare”, adoptat în mai 2017.
Cele șapte 7 state membre care au primit aviz motivat au la dispoziție două luni pentru a-și îndeplini obligațiile care le revin în temeiul directivei; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.