Compania de energie Black Sea Oil & Gas (BSOG) a finalizat un studiu de fezabilitate eoliană offshore al zonelor potențiale din sectorul românesc al Mării Negre.
Anul trecut, BSOG și partenerii săi Midia Gas Development (MGD) au dezvăluit planuri de a-și folosi infrastructura existentă pentru a conecta până la 3 GW de energie eoliană offshore la rețeaua națională, arată offshore-energy.biz.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cu o capacitate proiectată de 3 GW și 126 de kilometri lungime, acesta ar fi primul coridor de energie permis în Marea Neagră românească, a transmis anul trecut BSOG, adăugând că se așteaptă finalizarea procedurilor de reglementare până la jumătatea anului 2024.
Profit.ro a anunțat în vara anului trecut că Black Sea Oil&Gas (BSOG), Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, concesionarii perimetrului offshore de gaze naturale Midia din Marea Neagră, unde producția de gaze a debutat în vara anului trecut, au confirmat că se află în prezent în discuții cu autoritățile cu privire la o potențială creștere a producției zilnice, începând cu ultimul trimestru al acestui an, cu până la 25%.
Profit.ro a anunțat din octombrie 2022 că intenția celor 3 companii de a-și majora cantitățile de gaze extrase la numai 3 luni de la începerea producției este îngreunată de aspecte reglementatoare și legislative.
BSOG spune că primul an de producție de gaze naturale din proiectul MGD a fost peste așteptările inițiale prin livrarea primul miliard de metri cubi de gaze naturale cu o lună mai devreme decât era planificat.
CITEȘTE ȘI Fosta Agromec Râmnicu-Vâlcea, în prezent Aldani Master Capital, a subscris acțiuni Hidroelectrica„Testele din luna martie 2023 pentru creșterea capacității de producție s-au realizat cu succes, iar compania se află în prezent în discuții cu autoritățile cu privire la o potențială creștere a producției zilnice în trimestrul al patrulea cu până la 25%”, afirmă compania.
Grupul italian de petrol și gaze Gas Plus SpA, a cărui subsidiară românească Gas Plus Dacia SRL deține 10% din concesiunea perimetrului offshore de gaze naturale Midia din Marea Neagră, la care concesionari majoritari (70%) și operatori sunt americanii de la Black Sea Oil&Gas, a raportat pentru anul trecut o cotă de producție de gaze la Midia de 60 de milioane de metri cubi, ceea ce indică o producție totală pe concesiune de 600 milioane metri cubi în 2022.
Activitatea de extracție la Midia, unde concesionari mai sunt și cei de la Petro Ventures Resources (20%), a început pe 15 iunie 2022, astfel că cifrele acoperă a doua jumătate din anul 2022, plus circa două săptămâni. Astfel, dacă ar fi produs tot anul în același ritm, petroliștii de la Midia ar fi putut extrage cu aproximație 1,2 miliarde metri cubi.