ArcelorMittal vrea să semneze un contract de livrări de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA și prospectează piața pentru prima sa tranzacție de acest gen destinată operațiunilor sale siderurgice din Europa.
Întrucât căutarea unui furnizor abia a început, nu s-a luat nicio decizie privind durata sau structura unui contract de furnizare de GNL. Unii giganți industriali europeni au semnat deja acorduri pentru aproximativ 20 de ani.

Decizia celui de-al doilea mare producător de oțel din lume de a căuta un acord vine după perturbarea pieței europene a gazelor naturale din cauza războiului din Ucraina, în condițiile în care persistă îngrijorările legate de prețurile ridicate și instabile, au declarat pentru Financial Times cinci persoane familiarizate cu această chestiune.
GNL a devenit mai atractiv ca sursă alternativă de energie, în special din SUA, după ce Rusia a redus livrările prin conducte în urma invaziei sale în Ucraina.
ArcelorMittal ar deveni cea de-a treia companie industrială europeană care semnează un acord de GNL în SUA, după acordurile grupurilor Ineos și BASF cu producătorii Sempra Infrastructure și, respectiv, Cheniere Energy.

Printre ceilalți producători de GNL din SUA se numără Energy Transfer, NextDecade și Commonwealth LNG.
ArcelorMittal deține în România unități de producție la Iași, Roman și Hunedoara.
ArcelorMittal deține în România unități de producție la Iași, Roman și Hunedoara.
În 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deținută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oțelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia și Belgia de la grupul ArcelorMittal.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară