Investitorii din piața de capital românească vor avea posibilitatea în luna noiembrie să plaseze bani într-o emisiune de obligațiuni realizată de o companie activă pe piața de energie OPCOM, fondată de un italian și care este profitabilă din 2015 până în prezent.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile, care gestionează 8% din totalul capacităților de pe acest segment, vine cu obligațiuni pentru a fi listate la bursă. Într-o operațiune având consultant autorizat pe de Intercapital Invest, Alive Capital intenționează să vândă obligațiuni în valoare de 10 milioane lei la o scadență de 3 ani și o rată a cuponului de dobândă de 8% anual plătibilă semestrial, conform unor surse apropiate tranzacției contactate de Profit.ro.
Plasamentul privat va fi demarat foarte curând și este destinat atât investitorilor individuali, cât și celor instituționali.
Alive Capital a fost fondată în anul 2013 de Giaccomo Billi, cu experiență în piața de energie regenerabilă acumulată în Italia și Anglia, iar din anul 2016 a primit autorizația de a funcționa ca furnizor de energie și trader pe piața de profil OPCOM de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE).
CITEȘTE ȘI Cumpărătorul activelor CEZ din România a strâns 6 miliarde euro de la investitori în mai puțin de un an de la înființare. Ce a mai cumpăratDin acel moment, compania a fost profitabilă an de an, cu un câștig de 7,82 milioane lei în 2016, de 10,64 milioane lei în 2017, de 20,23 milioane lei în 2018 și 12,87 milioane lei în 2019. Planul de afaceri prevede o expansiune și în următorii 2 ani, cu o marjă a câștigului EBITDA constantă la 9%. În primele 3 trimestre ale acestui an profitul net se ridică la 14,9 milioane lei.
Alive Capital funcționează atât pe piața de furnizare și trading de energie, cât și pe cea a gazelor naturale, cota pe segmentul energiei din surse regenerabile fiind a 4-a, după CEZ, Enel și EDP Renewables. Firma gestionează o 470 MW putere instalată în capacități de producere din surse regenerabile fotovoltaice, eoliene, hidro și biomasă.