A doua zi consecutivă de corecții pentru prețurile petrolului, după un salt de 27% în noiembrie

A doua zi consecutivă de corecții pentru prețurile petrolului, după un salt de 27% în noiembrie
scris 2 dec 2020

Cotațiile petrolului scad pentru a doua ședință la rând, pe fondul creșterii stocurilor americane de țiței și al unor neînțelegeri în interiorul OPEC, după ce, în luna noiembrie, au înregistrat un salt de circa 27%.

Corecțiile au loc după ce estimările American Petroleum Institute (API) au indicat că stocurile SUA au urcat cu 4,15 milioane de barili săptămâna trecută. Totuși, datele oficiale, care de multe ori diferă semnificativ de estimările API, urmează să fie publicate astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, statele membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații au amânat discuțiile pentru prelungirea tăierilor de producție, pe fondul unor neînțelegeri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Lucrările de construire a gazoductului Nord Stream 2, la Marea Baltică, urmează să fie reluate CITEȘTE ȘI Lucrările de construire a gazoductului Nord Stream 2, la Marea Baltică, urmează să fie reluate

Miniștri și delegați citați de Reuters au declarat luni că membrii OPEC au ajuns la un consens larg asupra necesității de prelungire a măsurilor actuale de reducere a producției, cu trei luni începând din ianuarie, dacă aliații lor din cadrul grupului OPEC+ vor susține decizia. Discuțiile pentru oficializarea deciziei și stabilirea detaliilor au fost însă amânate până joi.

Petrolul Brent a încheiat luna la prețul de  47,59 dolari/baril, cu avans de circa 27% față de finele lunii octombrie. Referința americană West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 26,7% în noiembrie, la 45,34 dolari/baril.

Cotațiile au un declin modest miercuri după o corecție mai importantă consemnată marți. Brent se tranzacționează la 47,3 dolari/baril, iar WTI, la 44,49 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
petrol noiembrie
decizie opec
stocuri petrol
api