Rotorul și elicea eolienei care funcționa necontrolat din cauza vântului, impunând evacuarea a 72 de bătrâni dintr-un cămin din județul Constanța, au căzut acum în curtea căminului, Vârstnicii, care inițal fuseseră relocați, sunt transportați înapoi.
Elicea unei eoliene din localitatea Poarta Albă, județul Constanța, funcționează necontrolat din cauza vântului.
România este exportator net de energie electrică în dimineața zilei de Crăciun, cu un sold mai mare de 2.000 MW, grație producției masive a parcurilor eoliene, cu pondere de peste o treime din totalul generării locale.
Intenția canadienilor de a se retrage din proiectul Certej datează din urmă cu 4 ani, din 2020. Asta după ce, cu un an înainte, proiectul fusese blocat definitiv în instanța de judecată, prin anularea PUZ-ului, care făcuse imposibilă emiterea de autorizații de construire pentru mina de aur preconizată acolo de Eldorado Gold.
Stocurile de gaze naturale din depozitele subterane de înmagazinare din Europa scad în cel mai rapid ritm din ultimii 3 ani, de la preambulul crizei energetice determinate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, din cauza vremii reci și a scăderii importurilor de gaze naturale lichefiate (LNG), scrie Financial Times.
Planul Romgaz de a deveni producător de energie regenerabilă este mai vechi și face parte din strategia sa de diversificare și "înverzire" a afacerilor. Inițial, compania avea în vedere o centrală solară cu putere de circa 60 MW.
Compania ungară de petrol și gaze MOL și-a exprimat oficial interesul pentru achiziționarea rafinăriei Lukoil din Bulgaria.
Agentia de rating Fitch a revizuit perspectiva rating- ului acordat Romgaz de la ‘stabilă’ la ‘negativă’ și a confirmat rating-ul ‘BBB-‘ pentru Datoria pe Termen Lung a Emitentului (“Long-term Issuer Default Rating” - IDR).
Liderul rus Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu premierul slovac Robert Fico, o vizită rară a unui lider al Uniunii Europene la Moscova, în contextul în care un contract ce permite gazului rusesc să tranziteze Ucraina în drumul său către Europa se apropie de expirare, relatează Reuters.
Aproape jumătate din necesarul de energie electrică din orele de vârf de consum al teritoriului din dreapta Nistrului al Republicii Moldova, controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău, ar urma să fie asigurat de către România, de la 1 ianuarie 2025, dacă va înceta tranzitul de gaze rusești prin Ucraina către Transnistria, ducând aproape la oprirea centralei MGRES de la Cuciurgan, potrivit planului Ministerului Energiei de peste Prut.