Declarația Kremlinului a venit după discuțiile dintre președintele Vladimir Putin și premierul slovac Robert Fico, scrie Reuters.
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel, în zilele 27-28 decembrie website-ul www.ppcenergy.ro va fi indisponibil.
Programul de guvernare elaborat de coaliția PSD-PNL-UDMR-Minorități prevede, în sectorul energetic, ″principiul conform căruia nu se pot închide grupurile pe cărbune fără a le înlocui cu alte grupuri pentru producția de energie în bandă (termocentrale pe gaz)″, scrie în document, analizat de Profit.ro.
Programul de guvernare elaborat de coaliția PSD-PNL-UDMR-Minorități prevede reluarea exploatării zăcămintelor de cuarț de la Uricani, din Valea Jiului, pentru fabricarea de panouri solare și microcipuri, idee promovată public încă din toamna anului trecut de actualul (și cel mai probabil și viitorul) ministru al Energiei, Sebastian Burduja.
Guvernele în căutare de modalități prin care să ajute industriile cu probleme din Europa ar trebui să se uite la taxele mari la energie de pe continent, care erodează competitivitatea Europei, a declarat luni președintele Eurelectric, asociație de profil ce reprezintă industria energiei electrice la nivel european, pentru Reuters.
După cum a relatat Profit.ro, actualul sistem de plafonare a prețurilor finale la energie, care este implementat prin intermediul furnizorilor de profil, va înceta de la 31 martie 2025, după cum prevede legislația în vigoare, iar schema de sprijin pentru consumatorii vulnerabili care va fi aplicată după data respectivă, aflată în prezent în lucru și analiză la nivelul mai multor instituții, va fi finanțată direct și exclusiv de la bugetul de stat.
Companiile de utilități din Marea Britanie estimează că vor investi peste 77 de miliarde de lire sterline (98 de miliarde de dolari) în următorii 5 ani în modernizarea rețelei de distribuție energie electrică, punând presiune pe majorarea facturilor consumatorilor finali.
Traderul de stat al Republicii Moldova, Energocom, va achiziționa, începând de la 1 ianuarie, de 3 ori mai multă energie produsă la centrala de la Cernavodă, operată de Nuclearelectrica.
Compania de stat Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din România, se pregătește să scoată din nou la vânzare activele sucursalei sale Electrocentrale Chișcani din județul Brăila, cu care s-a "pricopsit" în urmă cu 11 ani de la o urmașă a fostului gigant național Termoelectrica.
Qatarul a amenințat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare cu strictețe o nouă directivă privind diligența în materie de durabilitate a întreprinderilor, conform Financial Times.