Producătorul italian de electrocasnice De'Longhi a achiziționat un nou centru de producție în România, în localitatea Mădăras, județul Bihor. Unitatea preluată este fabrica Jasz Plaszt, de lângă Salonta. Platforma industrială are 25.000 metri pătrați.
De-a lungul anilor, în fabrica Jasz Plaszt de la Mădăras, deschisă în 2010, au fost produse diferite materiale plastice premium, materiale de construcții, vopsele și nu numai, inclusiv televizoare și monitoare Samsung, fabrica având afaceri anuale de circa 10 milioane euro și peste 240 de angajați.
Jasz Plaszt SRL este membră a grupului Jasz Plasztik din Ungaria.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Tranzacția este menită să sprijine creșterea organică urmărită de compania De'Longhi pentru principalele piețe, în concordanță cu strategia de reducere a timpului de producție și livrare a produselor.
În această nouă unitate, compania va angaja peste 500 de persoane și, având la bază experiența de succes a fabricii din Cluj, va consolida prezența companiei în regiune.
Cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, Grupul De’Longhi este activ în proiectarea, fabricarea și distribuția aparatelor de preparare a cafelei, a aparatelor de gătit, a aparatelor de aer condiționat și radiatoarelor, precum și a aparatelor de îngrijire a domiciliului.
De'Longhi este proprietarul mărcilor Kenwood, Braun și De'Longhi.
Grupul italian a deschis în 2018 și un birou comercial în România, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței locale. În România, grupul italian produce espressoare complet automate marca De'Longhi, mixere și blendere de mână marca Braun, precum și espressoare cu capsule pentru una dintre companiile sale partenere.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea HelitubeÎn 2012, producătorul italian a cumpărat abrica din Jucu a producătorului de telefoane mobile Nokia, primind un ajutor de stat de 11,5 milioane de euro.
Conform ultimelor date, De'Longhi România, parte a grupului italian De'Longhi, a produs, în 2018, la fabrica din Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca, peste 4,4 milioane de espressoare, mixere și blendere, iar afacerile din România au crescut cu 30%, la 1,22 miliarde de lei. Compania operează una dintre cele mai mari fabrici din grup în Jucu, județul Cluj, pe platforma de 65.000 metri pătrați pe care a preluat-o în februarie 2012. Cea mai mare parte a producției de la Cluj este exportată în state precum Marea Britanie, Franța și Germania.
Fabrica de la Jucu a depășit în 2018 o unitate de producție a italienilor din China și a devenit cea mai mare a grupului.
Pentru 2019, compania a estimat afaceri de peste 1,2 miliarde lei.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, pregătește construcția unui hotel pe aceeași stradă cu noul MarriottCompania a investit în România peste 120 de milioane de euro în 6 ani.
Grupul produce sub marca De'Longhi espressoare și alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc. Kenwood este o companie britanică, fondată în 1947 de Kenneth Wood și devenită rapid Numărul 1 în Europa în categoria roboților de bucătărie. Compania este prezentă în peste 40 de țări și a fost cumpărată de grupul De'Longhi în 2001. Braun - o companie germană cu peste 90 de ani de tradiție - este brandul numărul 1 la nivel mondial în blendere de mână.