ArcelorMittal l-a numit pe Bogdan Grecu în funcția de Director General al combinatelor de la Galați și Skopje, incluse în pachetul de active pe care compania trebuie să le vândă pentru a prelua producătorul italian de oțel galvanizat Ilva.
ArcelorMittal estimează că vânzarea combinatului siderurgic Galați, alături de celelalte active europene de care depinde preluarea producătorului italian de oțel galvanizat Ilva, va avea loc până la finele lunii viitoare.
În afara combinatului de la Galați, ArcelorMittal trebuie să vândă ArcelorMittal Piombino, singura sa unitate de producție a oțelului galvanizat din Italia, ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg), precum și liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle și decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate din Liege, Belgia.
Activitatea unităților de la Galați și Skopje și a celor incluse în pachetul de separare va fi condusă de un "manager al unităților ținute separat" și monitorizată de un "împuternicit pentru supraveghere", numit în acord cu reprezentanții Comisiei Europene.
CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Radu Lucianu preia 55% din acțiunile Romprim și este numit noul Director General al companiei"Toate activitățile noastre vor continua în mod obișnuit în următoarele luni de tranziție și de pregătire pentru vânzare", spune Bogdan Grecu, Directorul General al Unităților ArcelorMittal Galați - Skopje.
Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Facultatea de Științe Economice și Administrație cu un masterat în economie și - începând cu 2001 – s-a alăturat echipei Combinatului Siderurgic de la Galați. Din 2012, a fost membru al Comitetului Director al ArcelorMittal Galați și a coordonat diverse activități cum ar fi: audit intern, cumpărări, logistică, investiții, I.T., automatizări, lanț furnizor și cerere.
ArcelorMittal Galați este cel mai mare combinat siderurgic din România. Fostul combinat Sidex Galați a fost privatizat în noiembrie 2001, fiind cumpărat de către compania anglo-indiană LNM Holdings NV, devenită ulterior ArcelorMittal, într-o tranzacție de 70 milioane dolari, cu angajamente de investiții de 350 milioane dolari.
Un posibil cumpărător al combinatului din Galați este grupul italian Marcegaglia, unul dintre cei mai mari producători de țeavă din Europa, care la începutul acestui an, cum a anunțat atunci Profit.ro, și-a vândut o parte din afacerea din România concurenților polonezi, cu peste 5 milioane euro