VIDEO Recepția celui mai scump drum județean din România - semnată după amânări birocratice

VIDEO Recepția celui mai scump drum județean din România - semnată după amânări birocratice
scris 6 dec 2024

Recepția celui mai scump județean din România, Transapuseana, din județul Alba, a fost semnată, după ce în octombrie a fost amânată din motive birocratice, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, precizând atunci că este nevoie ca Institutul Național de Statistică să anunțe oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla abia în a doua parte a lunii noiembrie.

Lucrările recepționate sunt pe lotul 2, care acoperă o distanță de 35,5 kilometri. Acest progres vine după finalizarea anterioară a lucrărilor pe lotul 1, întins pe 43 de kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 pentru construcția de autostrăzi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 pentru construcția de autostrăzi

Drumul județean 107 I, cunoscut sub denumirea Transapuseana, este cea mai mare investiție din România realizată pe un drum județean.

Pentru realizarea drumului s-au folosit peste 46.000 de tone de beton asfaltic, peste 71.000 de tone de strat de binder, peste 64.000 de metri cubi de piatră spartă pentru fundații și peste 35.000 de metri de parapet metalic.

Italia vrea să impoziteze mai mult companiile profitabile, pentru a reduce deficitul bugetar CITEȘTE ȘI Italia vrea să impoziteze mai mult companiile profitabile, pentru a reduce deficitul bugetar

De asemenea, cantitatea de beton folosit pentru lucrări de consolidare este de 35.202 metri cubi. Lucrarea a fost realizată de firma Elis Pavaje. La începutul lunii trecute, oficialii Consiliului Județean Laba anunțau că la finalul lui septembrie lucrarea va fi recepționată oficial.

Transapuseana, unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, care străbate crestele munților Trascău și are o lungime de aproape 80 de kilometri, a costat aproximativ 73 de milioane de euro și a fost realizat parțial cu fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
transapuseana
drum
alba