O aeronavă Boeing a FedEx Airlines a aterizat pe aeroportul din Istanbul fără să coboare partea din față a trenului de aterizare, dar a reușit să rămână pe pistă, a transmis ministerul turc al transporturilor, citat de Reuters.
Aeronava Boeing 767, ce venea de pe aeroportul parizian Charles de Gaulle, a informat turnul de control al Aeroportului din Istanbul că nu poate să coboare tot trenul de aterizare și a cerut instrucțiuni, scrie Hotnews.ro
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Echipele de pompieri și salvare ale aeroportului au făcut pregătirile necesare pe pistă înainte de aterizare, a spus ministerul citat, precizând că nimeni nu a fost rănit.
Imagini cu incidentul postate online arată cum partea din față a avionului se freacă de pistă la aterizare, într-un nor de scântei și fum, iar apoi este stropită și acoperită cu spumă de forțele de pompieri.
Pista unde a aterizat avionul cargo a fost închisă temporar, dar traficul aerian a continuat pe celelalte piste, a transmis operatorul aeroportuar IGA.
CITEȘTE ȘI Președintele Emirates - mesaj pentru Boeing: ”Organizați-vă activitatea”Este doar ultimul incident dintr-o serie de evenimente cu avioane Boeing. În luna aprilie, un Boeing 767 și-a pierdut toboganul de urgență după decolare și se întoarce pe Aeroportul JFK la New York.
La începutul lunii trecute, Administrația Aviatică Federală a Statelor Unite (FAA) a anunțat că va declanșa o investigație după ce carcasa unui motor al unui avion Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines a căzut în timpul decolării din Denver și a lovit flapsul aripii.
În luna martie, un zbor al companiei United Airlines a fost deviat după ce avionul, construit de Boeing, a pierdut o roată în zbor.
Cel mai grav incident a avut loc în luna ianuarie. Un avion de pasageri a pierdut o parte din fuselaj în aer, fiind nevoit să aterizeze de urgență în statul american Oregon.
FedEx Express flight #FX6238, a Boeing 767-3S2F, performed a nosegear-up landing on runway 16R at Istanbul-Atatürk Airport (ISL).pic.twitter.com/9ZguKMIuvF
— Aviation Safety Network (ASN) (@AviationSafety) May 8, 2024