Grupul austriac PORR se apropie de borna de 2 kilometri forați în tunelul "Daniela" și de 883 metri în Tunel "Alina", la Autostrada Sibiu - Pitești, anunță autoritățile.
La construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile;
28 noiembrie - Profit Financial.forum
la tunelul Daniela au fost executați 537 metri din radier și 262 metri din fundație;
la tunelul Alina au fost executați 610 metri din radier și 310 metri din fundatie.
sunt prezenți pe șantier cca 640 muncitori și 213 utilaje;
CITEȘTE ȘI Wizz Air a lansat două noi rute de pe aeroportul din Cluj-NapocaDupă ce se vor finaliza lucrările, tunelul rutier va avea denumirea oficială "Tunel Curtea de Argeș".
Pentru montarea grinzilor de 70 t la înălțimi care ajung și la 30 m, constructorul folosește o macara șenilată grea.
În paralel, grupul austriac avansează puternic cu săpăturile și la tunelurile din galeria Autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea Tigveni-Curtea de Argeș, denumite "Daniela și Alina".
A forat aproximativ 1.500 metri în total pe ambele fire (azi 804 metri forați pe tunelul Daniela și 705 metri forați pe tunelul Alina).
CITEȘTE ȘI VIDEO Cisternă plină cu combustibil ghidată de GPS - oprită în ultimul moment înainte de a intra în Pasajul Unirii, deși depășea regimul de înălțime: „Intervenție salvatoare”Continuă forarea tunelului 24 din 24 ore, 7 zile din 7, întrucât este necesar ca activitățile de săpare - consolidare să fie permanente și succesive.
A început și realizarea unui nou tunel intermediar, care a fost forat deja jumătate, denumit, de către minerii din santier, tunelul Carmen. Acesta va conecta cele două fire principale fix pe zona centrală și va fi folosit pentru circulație rutieră în caz de urgență.
CITEȘTE ȘI VIDEO Constructorii străini au adus la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori 604 de muncitori și 202 de utilaje lucrează la:
- terasamente
- consolidări
- structuri
- un tunel.
Contractul cu o valoare 1,67 de miliarde de lei (fără TVA) - finanțat prin PT- trebuie finalizat cel târziu în anul 2027.
CITEȘTE ȘI VIDEO Un robot umanoid, utilizat la întreținerea căilor ferate în JaponiaCea mai complexă lucrare de pe acest sector de autostradă este tunelul Momaia (1,3 km), format din două galerii, la care s-au forat, până în prezent, 760,5 m pe calea 1 și 651,2 m pe calea 2.
CITEȘTE ȘI VIDEO Tren în teste pe podul de la Grădiștea. După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu
Circulația poate fi deschisă în decembrie 2026, puțin înainte de termenul contractual martie 2027, anunța anterior Asociația Pro Infrastructură.
Antreprenor: PORR Construct SRL;
Lungime: 9,86 km.;
Durată contract: 60 de luni (16 luni proiectare, 44 de luni execuție);
Valoare contract: 1,678 miliarde de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Transport (PT);
Stadiu actual: 30%;
Termen deschidere: 2027.
Recent, PORR a trecut de primul kilometru forat la tunelurile din galeria Autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea Tigveni-Curtea de Argeș, denumite "Daniela și Alina", au anunțat autoritățile.
CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Pas important pentru un nou drum de mare viteză în TransilvaniaA fost realizat și primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasaj pietonal între cele două fire de tunel Alina și Daniela sau cale de evacuare după darea în trafic.
După ce se vor finaliza lucrările, tunelul rutier va avea denumirea oficială "Tunel Curtea de Argeș".
Contractul a fost semnat cu PORR în noiembrie 2021 și prevede 16 luni de proiectare plus alte 44 de execuție.
CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou drum cu 4 benzi
Înaintează și defrișările în afara fondului forestier, pentru începerea execuției secțiunii 3 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, care au ajuns la un nivel de realizare de 100%, iar defrișările în fondul forestier naționalsunt la 62%, anunța DRP Craiova - VEZI MAI JOS
Stadiul proiectului:
- defrișare în afara fondului forestier: 100% realizat,
- defrișare în fondul forestier național: 62 % realizat,
- studii arheologice: 100% realizat
- obținere acorduri și avize, în vederea eliberării Autorizației de Construire: 100%,
- amenajarea celor două organizări de șantier: 100% infrastructură, urmează montarea stațiilor de betoane și clădirilor pentru ateliere și birouri,
- realizare proiect tehnic pentru obținerea AC: 75%, termen de predare: 15.04.2024,
- operațiuni de deminare: 100%,
- realizare studii de teren: 100%
Constructorul lotului 2 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești a început defrișările și în zona Câineni-Râul Vadului, unde va fi construit un tunel de aproape 1.600 metri, al doilea ca lungime de pe A 1, a fost relatat anterior.
Cel mai lung tunel de pe A 1 este pe lotul 3 Cornet-Tigveni.
CITEȘTE ȘI Indicele de poluare - la nivel maxim în București, astăzi. Vine amenda pentru PrimărieVIDEO Radu Ignat
Spre exemplu, este nevoie mare de șoferi și mecanici întreținere, constructorul având dificultăți în a găsi personal.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul reglementează, în urgență, medicina de război„Recent am încercat să găsim o soluție și știu că se apelează la soluția aducerii de personal din țările extracomunitare pentru acest constructor. Știu că își căuta șoferi și mecanici întreținere pentru utilaje. Asta a fost recent. Dar să știți că în permanență aceste job-uri care sunt necesare pe șantiere sunt solicitate de la AJOFM Sibiu. Noi încercăm să direcționăm personal acolo unde este nevoie. Din păcate, nu prea găsim. Decizia finală este la angajator și la viitorul angajat. Promovăm aceste locuri de muncă și la noi pe site, și la panoul de la parterul Agenției, și în târgurile pe care le organizăm… Încercăm să sprijinim cât de mult putem acest angajator, dar modul în care solicită în continuu ne arată că nu-și găsește oameni, de fapt. Cred că oricum piața este limitată. Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă pentru șantierul respectiv. Spun apți de muncă pentru că, probabil, poate mai sunt pensionari care și-ar dori să muncească, dar nu pot să facă față pe un șantier. Eu vorbesc doar de persoane apte de muncă, care să meargă pe șantier”, a declarat pentru Turnul Sfatului Cosmin Roșu.