Primul automobil de uzină al mărcii Dacia care va participa în Raliul Dakar și-a încheiat toate testele și este gata să intre în probele primei competiții oficiale din calendar, Raliul Marocului.
Cei trei piloți sub contract cu Dacia, care vor conduce mașinile Sandrider în Raliul Dakar au încheiat testele desfășurate în condiții de deșert, în Maroc, acolo unde pe 4 octombrie se va da startul raliului care poartă numele acestei țări. Sebastian Loeb, Nasser Al Attiyah și Cristina Gutierez și-au făcut toate setările necesare pentru ca mașinile pe care le vor pilota să atingă performanțele maxime. După cum au anunțat reprezentanții echipei, temperaturile în care au fost testate mașinile în această vară au fost mai ridicate decât cele care vor fi înregistrate la Dakar, la începutul anului viitor, astfel că limitele mașinilor Sandrider au fost împinse la maxim.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Testele s-au derulat timp de două săptămâni pe dunele din zona deșertică a Marocului, pentru a simula condițiile similare din Arabia Saudită, locul în care are loc, în prezent, celebrul raliu Dakar.
Urmează, între 4 și 11 octombrie, Raliul Marocului, un test foarte important, la care vor participa și principilii rivali din Dakar, Ford și Toyota, care și-au pregătit de asemenea mașini performante pentru următoarea ediție, care are loc în primele zile ale lunii ianuarie. Raliul Marocului are cinci probe speciale, prima fiind programată pe 7 octombrie, după trei zile de teste și recunoaștere.
Dacia a decis să participe la Raliul Dakar, având ca principal obiectiv câștigarea acestei competiții în următoarele trei ediții. Pentru a atinge această performanță, Dacia a semnat un contract de colaborare cu Prodrive, care are o experiență considerabilă în Dakar și în sporturile cu motor.
CITEȘTE ȘI Rechemare Renault pentru mașinile echipate cu motorul 1.6 hibrid, care este oferit și pe Duster și JoggerDacia Sandrider a fost dezvoltată pe structura modelului BRC Hunter T1+, împreună cu echipa Alpine Racing. Designul acestui model a fost inspirat de conceptul Dacia Manifesto, prezentat public în urmă cu doi ani, la Paris.
Mașina are un șasiu tubular, o caroserie de fibră de carbon și este propulsată de un motor V6 de 3.0 litri, biturbo, care atinge o putere maximă de 359 CP și un cuplu maxim de 539 Nm. Cutia de viteze este una de tip secvențial, cu șase trepte, iar jantele anvelopelor speciale au 17 inchi. Mașina are 4,14 metri lungime, similar cu un SUV de clasă B, dar are o lățime de 2,30 metri și o înălțime de 1,81 metri, cu un ampatament de 3 metri, având console foarte scurte, de 59 și, respectiv, 55 cm.
Raliul Dakar va începe pe 1 ianuarie, cu două zile de recunoaștere și teste, prologul fiind programat pe 3 ianuarie, iar finish-ul pe 17 ianuarie. Vor fi așadar 14 zile de raliu, cu 12 probe speciale, derulate între orașele Bisha și Shubayatah, din Arabia Saudită.