Aeroportul Internațional Henri Coandă a înregistrat în primul trimestru din acest an o creștere a traficului cu 18,4%, până la 2,14 milioane de pasageri, în condițiile în care media la nivel european a fost de 7,8%, avansul plasând cel mai mare aeroport din România pe locul al patrulea în rândul aeroporturilor similare din Europa cu cele mai mari creșteri, a anunțat, joi, compania care administrează aeroportul.
Dacă ritmul de creștere se menține și în lunile următoare, aeroportul ar putea intra, în 2016, într-o nouă categorie, a aeroporturilor cu un trafic anual de peste 10 milioane de pasageri, scrie News.ro.
În 2015, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Otopeni a fost de circa 9,3 milioane, potrivit datelor oficiale.
Aeroportul Henri Coandă a înregistrat și o creștere cu 10,1% a numărului de mișcări de aeronave în primele trei luni din 2016, până la 23.719 de mișcări de aeronave (aterizări și decolări), peste avansul mediu la nivel european, de 4%.
După ritmul de creștere a numărului de pasageri, aeroportul Henri Coandă a ocupat poziția a patra la categoria aeroporturilor care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri, se arată în comunicat.
Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Berlin Schonefeld din Germania, Faro-Algarve din Portugalia și Larnaca din Cipru.
În 2015, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări și decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din țară luate la un loc, pe care s-au înregistrat în total circa 90.000 de aterizări și decolări, potrivit reprezentanților Romatsa, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România.