Aeroportul Internațional Henri Coandă a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creștere a traficului cu 16,5% față de aceeași perioadă din 2015, până la 4,91 milioane pasageri, avansul mărind șansele intrării celui mai mare aeroport din România într-o categorie superioară de trafic, potrivit datelor publicate, marți, de compania care administrează cele două aeroporturi din Capitală.
Dacă ritmul de creștere se menține și în lunile următoare, aeroportul ar putea intra, în 2016, în categoria aeroporturilor cu un trafic anual de peste 10 milioane de pasageri, scrie News.ro.
"Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în primul semestru din 2016 a înregistrat o creștere relevantă, de 16,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016", menționează reprezentanții aeroporturlui.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În 2015, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Otopeni a fost de circa 9,3 milioane, potrivit datelor oficiale.
Datele publicate de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) arată că, în primele șase luni din acest an, pe aeroporturile din Otopeni și Băneasa au călătorit 4.913.979 pasageri, din care 4.911.721 pasageri pe aeroportul Henri Coandă.
În același interval, pe cele două aeroporturi ale Capitalei au avut loc 56.584 mișcări de aeronave (aterizări și decolări), din care 51.149 pe aeroportul Henri Coandă.
CITEȘTE ȘI Afacerile medicale private ale familiei lui Sorin Oprescu au ajuns la 5 milioane euro, dar au generat pierderi"În primele șase luni ale anului 2016, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,6% față de aceeași perioadă a anului trecut", a precizat compania.
Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, cel mai mare din țară, au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinații.
În 2015, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări și decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din țară luate la un loc, pe care s-au înregistrat în total circa 90.000 de aterizări și decolări, potrivit reprezentanților Romatsa, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România.