Constructorul american de automobile electrice Tesla intenționează să își reducă producția realizată la uzina de la Shanghai (China) în luna ianuarie 2023, prelungind și anul viitor ritmul de producție redus introdus la începutul acestei luni, arată un document intern consultat de Reuters.
Potrivit acestuia, în luna ianuarie, Tesla va produce automobile la uzina sa din Shanghai timp de doar 17 zile, între 3 și 19 ianuarie, după care va înceta să mai producă automobile electrice începând din 20 și până în 31 ianuarie, ceea ce ar însemna o vacanță prelungită cu ocazia Noului An Chinezesc. Perioada 21-27 ianuarie 2023 va fi sărbătoare publică în China cu prilejul Anului Nou chinezesc, scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Tesla nu precizează care este motivul pentru această reducere a ritmului de producție. În plus, nu este clar dacă, în afara liniilor de asamblare pentru Model 3 și Model Y, activitatea va continua la uzina de la Shanghai în luna ianuarie. Până acum, Tesla nu a obișnuit să închidă operațiunile pentru o perioadă prelungită cu prilejul Noului An Chinezesc.
Anterior, Reuters a informat că Tesla a suspendat producția la uzina sa din Shanghai începând de sâmbătă, 24 decembrie, ceea ce însemnată că a introdus mai rapid în practică un plan ce prevedea oprirea lucrului în ultima săptămână din decembrie.
Comparativ, în ultima săptămână din luna decembrie 2021, uzina Tesla de la Shanghai, cel mai important hub de producție pentru grupul controlat de Elon Musk, a funcționat în regim normal iar cu prilejul sărbătorii de Anul Nou chinezesc din acest an activitatea a fost oprită doar pentru trei zile.
Uzina Tesla de la Shanghai, un complex uriaș în care lucrează aproximativ 20.000 de angajați, a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din producția totală realizată de Tesla în primele trei trimestre din 2022.
Cele mai recente reduceri de producție la uzina Tesla de la Shanghai vin într-un moment în care crește numărul cazurilor de infecție cu Covid în China, după ce autoritățile au renunțat la politica lor zero-Covid la începutul lunii. Decizia autorităților chineze a fost salutată de mediul de afaceri deși a perturbat operațiunile de producție.
Șefii de la Tesla și-au fixat ca obiectiv pentru 2022 o creștere de 50% a producției și livrărilor de vehicule electrice. Analiștii se așteaptă ca producția totală realizată de Tesla să nu se ridice la înălțimea obiectivelor, urmând să înregistreze doar o creștere de 45% în ritm anual.