Tesla - angajări înghețate și val de concedieri

Tesla - angajări înghețate și val de concedieri
scris 21 dec 2022

Un alt val de disponibilizări ar urma să afecteze în următorul trimestru producătorul american de vehicule electrice Tesla, a anunțat site-ul de știri Electrek, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

De asemenea, Tesla va îngheța angajările. Compania nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informația, arată Agerpres.

Acțiunile Tesla au urcat cu 1%, la 139,25 dolari, înaintea ședinței de tranzacționare de miercuri.

Sergiu Manea, CEO BCR, mesaj către clienți în aplicația băncii: Colegii din BCR si Erste, la cel mai înalt nivel, au inițiat întâlniri cu decidenții relevanți în susținerea cauzei României CITEȘTE ȘI Sergiu Manea, CEO BCR, mesaj către clienți în aplicația băncii: Colegii din BCR si Erste, la cel mai înalt nivel, au inițiat întâlniri cu decidenții relevanți în susținerea cauzei României

Informația vine într-un moment în care investitorii Tesla sunt îngrijorați de activitățile directorului general Elon Musk, care în octombrie a plătit 44 miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter.

Mai mult, analiștii au redus prețul țintă pentru acțiunile Tesla, din cauza temerilor privind scăderea cererii de vehicule electrice în China anul viitor.

În iunie, Musk anunța că Tesla va renunța la 10% dintre angajați în următoarele trei luni.

Tesla este unul dintre principalii beneficiari ai programului Inflation Reduction Act (IRA), lansat de președintele Joe Biden, care oferă reduceri de preț de până la 7.500 de dolari la achiziționarea unui vehicul electric, în cadrul unui plan destinat să îi încurajeze pe constructorii auto să își reducă dependența de China.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producția de masă de automobile electrice și între timp s-a extins și pe segmentul bateriilor pentru rețelele electrice și sistemelor de producție de energie fotovoltaică. 

Acțiunile Tesla au scăzut cu peste 8%, după ce anterior acțiunile au coborât sub pragul psihologic de 150 de dolari pe acțiune. În plus, Tesla a fost acțiunea cu cel mai sever declin din indicele reprezentativ S&P 500 în această ședință.
Urmărește-ne și pe Google News
 
Acțiunile Tesla au scăzut cu 8,1%, până la 141,80 dolari, după ce luni au închis sub 150 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani, un nivel văzut de analiști ca un test cheie pentru încrederea investitorilor.
Indicele ROBOR la 6 luni crește CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 6 luni crește

Acțiunile au scăzut cu peste 48% în acest trimestru, cel mai slab din istoria companiei, eclipsând un declin de 37,5% în al doilea trimestru al acestui an, potrivit MarketWatch. De asemenea, au scăzut cu peste 29% în luna decembrie, care ar putea deveni cea mai slabă lună din istoria companiei (desigur, în cazul în care nu va avea loc o revenire spectaculoasă), depășind un declin de 24,6% în decembrie 2010.

Totodată, acțiunile Tesla au scăzut cu 60,9% până în prezent în 2022 - care ar fi, de asemenea, cel mai prost an înregistrat vreodată - iar capitalizarea de piață a companiei a scăzut marți sub cea a altor două companii din S&P 500, anterior mai puțin valoroase ca Tesla: Johnson & Johnson și Exxon Mobil.
 
Analiștii de la Evercore au redus ținta de preț pentru acțiunile producătorului de vehicule electrice la 200 de dolari, de la 300 de dolari, o nouă lovitură pentru titlurile companiei. Elon Musk, directorul general al Tesla, a vândut miliarde de acțiuni de când a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie și nu a indicat până acum că vânzările se vor încheia, ceea ce, potrivit analiștilor Evercore, a fost un factor care a contribuit la reducerea estimării de preț.
 
"Știm acum că Elon a mai vândut acțiuni de încă 3,5 miliarde de dolari și încă nu am primit tweet-ul cu 'totul s-a terminat'", au precizat analiștii într-o notă.
viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk
actiuni tesla
elon musk