Producția de automobile din România: Dacia Logan, creștere surprinzătoare. Ford înregistrează de asemenea un avans, cu două modele produse

Producția de automobile din România: Dacia Logan, creștere surprinzătoare. Ford înregistrează de asemenea un avans, cu două modele produse
scris 14 iul 2020

Producția de autoturisme din România a crescut în luna iunie peste nivelul din mai, dar a fost mai mică decât cea din iunie 2019 cu aproape 20%, potrivit datelor ACAROM analizate de Profit.ro. Atât modelul Logan, cât și cele două modele cumulate ale Ford au crescut față de anul trecut.

Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi CITEȘTE ȘI Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi
Urmărește-ne și pe Google News

În luna iunie, prima lună în care s-a lucrat integral în cele două uzine de automobile din România, Ford Craiova și Dacia Mioveni, volumul producției s-a ridicat la 35.121 unități, cu 19,13% mai puține decât în iunie 2019.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Dacia a produs 22.149 de vehicule, cu aproape 30 mai puține față de anul trecut, însă Logan a crescut surprinzător, cu 42%, ca urmare a comenzilor venite de la Ministerul Afacerilor Interne.

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

Ford a scos de pe liniile de fabricațe 12.972 de autoturisme, cu 6,76% mai multe față de anul trecut. Trebuie să amintim, însă, că, anul trecut, Ford încă nu lansase producția Puma, astfel că la Craiova era produs un singur model, EcoSport, în timp ce acum cifrele cumulează ambele modele.

Față de luna anterioară, mai, lună în care au fost, practic, reluate activitățile de producție, volumul este mai mare cu aproape 10 procente, la Dacia, în timp ce la Ford creșterea este de 43,2%. Pe ansamblu, cele două fabrici au produs cu 20% mai multe mașini decât luna trecută. În ceea ce privește modelele Dacia, Duster și-a menținut un ritm aporape similar (scădere de 1,7%), în timp ce Sandero și Logan au crescut, față de mai, cu 23,5% și, respectiv, 74%, acesta din urmă având o comandă fermă de la Ministerul Afacerilor Interne. Logan MCV a scăzut, în schimb, cu 4,5%, pe fondul scăderii cererii pe întreg continentul. Modelele Ford nu au date defalcate de producție.

Mai simplu la înmatricularea auto - Dealerii de autovehicule vor putea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document încheiat între cumpărător și vânzător CITEȘTE ȘI Mai simplu la înmatricularea auto - Dealerii de autovehicule vor putea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document încheiat între cumpărător și vânzător

Pe întreg semestrul, situația producției de autoturisme din România nu este una favorabilă, scăderea în comparație cu anul trecut fiind de 28,8%, cu 187.717 unități. Au fost fabricate, în consecință, cu peste 75.000 de autoturisme mai puțin decât anul tecut, o diferență care nu va putea fi recuperată până la finalul anului, după cum se prefigurează în evoluția pieței auto locale și europene.

Modelul Duster a fost produs în 80.631 exemplare, cu 44% mai puține decât anul trecut, iar Sandero, cu o scădere mai mică, 35%, în 11.451 exemplare. Cel mai vândut model al mărcii pe piața locală, Logan, a fost produs în primele șase luni în 15.059 unități, cu numai 18,75% mai puține decât anul trecut.

În același timp, Ford a înregistrat o creștere a producției față de 2019, pe intervalul ianuarie - iunie, de 5,52%, cu 75.56 unități, însă trebuie să reamintim contextul: anul acesta, la Craiova, avem și Puma pe liniile de fabricație, dar și peste 1.000 de angajați în plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie automobile romania
uzina dacia
uzina ford craiova
productie ford puma