Producătorul chinez de vehicule electrice Zeekr și-a stabilit prețul IPO la nivelul maxim

Producătorul chinez de vehicule electrice Zeekr și-a stabilit prețul IPO la nivelul maxim
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Producătorul chinez de vehicule electrice Zeekr și-a stabilit prețul ofertei publice inițiale la 21 de dolari pe acțiune, la capătul superior al intervalului țintit, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania vinde vineri, la bursa din New York, 21 de milioane de acțiuni americane de depozit, pentru a strânge 441 de milioane de dolari, arată news.ro.

FOTO Ciolacu, la șantierul naval din Brăila: România produce. Din ce în ce mai mult și mai bine! CITEȘTE ȘI FOTO Ciolacu, la șantierul naval din Brăila: România produce. Din ce în ce mai mult și mai bine!

Oferta se află în nivelul maxim al intervalului preconizat de Zeekr, de la 18 la 21 de dolari pe acțiune, dezvăluit într-un declarație F-1 depusă la Comisia pentru bursă și valori mobiliare.

Zeekr, care este susținută de grupul auto Geely din China, oferă mai multe modele de vehicule de lux, inclusiv un sedan de lux pe care a început să îl livreze în ianuarie.

Nicușor Dan: Costurile pentru recepționarea Podului Basarab - 130.000.000 de lei; constructorul ar putea plăti o parte CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Costurile pentru recepționarea Podului Basarab - 130.000.000 de lei; constructorul ar putea plăti o parte

Geely va avea mai mult de 50% din puterea de vot a companiei după finalizarea IPO.

”Prin dezvoltarea și oferirea de BEV-uri premium de ultimă generație și soluții bazate pe tehnologie, aspirăm să conducem electrificarea, inteligența și inovarea industriei auto”, a spus compania în documentul său depus la SEC.

Zeekr ar putea reprezenta o concurență mare pentru Tesla, pe care se pare că a depășit-o cu vânzările de mașini în provincia Zhejiang, China, în primele trei săptămâni din aprilie. Provincia este locul unde își are sediul compania-mamă.

VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg CITEȘTE ȘI VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg

”Decalajul nostru de vânzări față de Tesla continuă să se reducă”, a declarat CEO-ul Zeekr, Andy An, pentru CNBC, într-un interviu de luna trecută, tradus din mandarină.

El a spus că Zeekr intenționează să se extindă în Europa și America Latină în acest an și că vinde deja vehicule în Suedia și Țările de Jos.

Potrivit documentului de reglementare, Zeekr a înregistrat venituri de 7,28 miliarde de dolari pentru 2023 și o pierdere de 1,16 miliarde de dolari. Compania a mai spus că a livrat 16.089 de vehicule în aprilie.

Circulația rutieră pe un tronson al Autostrăzii Transilvania, închisă pentru un exercițiu NATO CITEȘTE ȘI Circulația rutieră pe un tronson al Autostrăzii Transilvania, închisă pentru un exercițiu NATO

Zeekr a declarat că intenționează să folosească încasările din oferta publică pentru a dezvolta tehnologii mai avansate pentru vehicule electrice cu baterii. Fondurile vor fi folosite, de asemenea, în scopuri de vânzare și marketing, împreună cu nevoile generale ale companiei.

Printre subscriitorii tranzacției se numără Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch și China International Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
zeekr
masini electrice