Primăria Capitalei afirmă că Proiectul “Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada Bucuresti - Pitești” a fost făcut prost de la început și era complet blocat la preluare. Municipalitatea anunță că a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologică și se lucrează la rețele, iar proiectul va fi gata în noiembrie 2018.
Reprezentanții Primăriei Municipiului București au transmis un punct de vedere după ce Asociația Pro Infrastructură a afirmat că la Pasajul Ciurel lucrările înaintează ”cu viteza melcului”, scrie News.ro.
Potrivit reprezentanților PMB, proiectul “Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada Bucuresti - Pitești” este un proiect demarat în urmă cu mai mulți ani, care atunci când a fost preluat de actuală administratie era complet blocat.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”La nivelul PMB s-a constituit un grup de lucru care a revizuit întregul proiect, plățile restante către constructor au fost efectuate și s-au prevăzut bani în buget pentru ca lucrarile să poată continua. Proiectul initial a fost facut prost, nefiind luate in calcul o serie de retele edilitare care trebuiau deviate pentru ca lucrarile sa poata continua. Nici retelele RATB de pe amplasamentul lucrarii nu au fost prinse in proiect, in acest moment reprezentantii regiei lucrand la devierea acestora”, precizează reprezentanții PMB.
Potrivit acestora, termenul de finalizare a obiectivului de investitii asumat initial de catre constructor a fost decalat si din cauza lucrarilor suplimentare care au vizat descarcari arheologice care au durat mai mult decat era previzionat.
”În acest moment PMB a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologica, iar constructorul a inceput lucrarile la canalizarea pluviala si alimentare cu apa, dar si la noul traseu al conductelor de apa industriala Cet Grozavesti. De asemenea, s-a semnat incredintarea catre ENEL pentru relocarea si devierea retelelor electrice din zona”, ami spun reprezentanții municipalității.
Aceștia anunță că termenul estimat de constructor pentru finalizarea nodului rutier este noiembrie 2018.
PMB mai precizează că , avand in vedere vechimea documentatiei in baza careia a fost atribuita lucrarea si problemele identificate pe parcursul desfasurarii lucrarilor, a fost analizata adoptarea unei noi solutii de realizare a tronsoanelor 2 si 3 ale acestui obiectiv, in concordanta si cu prevederile PMUD Bucuresti- Ilfov.
”Astfel, in urma grupului de lucru format la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti cu reprezentanti ai proiectantului si reprezentanti ai Primariei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu in imediata vecinatate, minim invaziv in privinta exproprierilor si implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat in PUZ-ul coordonator Sector 6”, mai spun oficialii PMB.
Nodul suprateran "Virtutii" este compus din podul hobanat care traverseaza raul Dambovita si o serie de pasaje denivelate care asigura traversarea bulevardului Virtutii si conexiunile acestuia cu directiile principale de mers - Splaiul Independentei - Autostrada A1.
Asigurarea directiilor de mers in nodul rutier se face prin intermediul unui numar de 13 pasaje rutiere, a unui pasaj dublu peste soseaua Virtutii si a unui pod hobanat peste raul Dambovita.
Podul hobanat este realizat in proportie de aproximativ 85,5%, in timp ce intregul tronson Nod rutier "Virtutii" este realizat in procent de 58%.
Asociația Pro Infrastructură a realizat o filmare aeriană a nodului rutier Virtuții, parte din proiectul penetrației Splai-Ciurel-Autostrada A1, și afirmă că ”șantierul înaintează cu viteza melcului”. Reprezentanții ONG-ului spun că proiectul este ”un exemplu perfect de incompetență și neputință administrativă din partea Primăriei Municipiului București (PMB)” și afirmă că, ”în ciuda promisiunilor fanteziste” ale primnarului General Gabriala Firea care dădea asigurări că Pasajul Ciurel va fi gata în 2017, în actualul ritm, lucrarea nu se va finaliza nici în acest an. Asociația cere municipalității să continue proiectul în forma inițială, cu trei benzi pe sens.