Nissan Motor a anunțat o serie de numiri în conducerea companiei, începând din Comitetul Executiv. Compania a anunțat că începe implementarea unui nou plan intermediar, din anul financiar următor, care începe pe 1 aprilie. La finalul anului trecut, Renault a renunțat la un pachet considerabil de acțiuni Nissan și la dreptul de vot pe care îl conferea acest pachet, ceea ce înseamnă că francezii pierd locuri în Comitetul Executiv.
Nissan a anunțat o serie lungă de numiri în managementul companiei, cele mai importante fiind în Comitetul Executiv, consiliul de administrație al companiei. Mutările vin la scurt timp după ce acționariatul Nissan s-a modificat, prin transferul unui pachet de acțiuni Renault în portofoliul unui trust francez. În acest fel, Renault rămâne cu numai 15% drepturi de vot, în timp ce drepturile la dividende vor fi exercitate prin intermediul trustului.
Nissan precizează că numirile sunt menite să accelereze electrificarea companiei și strategiile de lansare de no imodele, dar și să asigure o creștere durabilă pe termen lung.
„Compoziția diversă a echipei de conducere va juca un rol crucial în sprijinirea transformării culturii companiei și pune accent pe flexibilitate, luare rapidă a deciziilor și adaptabilitate, permițând Nissan să răspundă eficient la cerințele pieței și la tendințele în schimbare”, anunță compania.
Toate modificările intră în vigoare la 1 aprilie, odată cu intrarea în noul an fiscal.
Printre anunțurile importante sunt cele referitoare la Asako Hoshino , vicepreședinte executiv (EVP) și președinte al MC (Comitetul de management) Japonia-ASEAN, care devine șef Brand & Customer Officer (CBCO) și președinte al MC Japan-ASEAN dar și își va continua domeniile actuale de responsabilitate.
De asemenea, își păstrează pozițiile reprezentanții desemnați de Renault, Guillaume Cartier, senior vicepreședinte (SVP), președinte al MC AMIEO (Africa, Orientul Mijlociu, India, Europa și Oceania), Jérémie Papin, SVP, Președinte al MC Americas și Shohei Yamazaki , SVP, Președinte al MC China își vor păstra cu toții titlurile de Președinte al Comitetului de Management (MCC) fără nicio schimbare în domeniile de responsabilitate.
Alte numiri importante sunt cele ale lui Ivan Espinosa , SVP pentru Global Product Planning & Global Program Management, numit Chief Planning Officer (CPLO) și Kunio Nakaguro , EVP, R&D, care devine Chief Technology Officer (CTO).
CITEȘTE ȘI Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 aniÎn total, în Comitetul Executiv au fost desemnate 11 persoane, dar numirile anunțate vizează și alte 14 persoane în departamentele de cercetare și dezvoltare, funcții corporative și producție.
Patru manageri din conducerea Nissan se vor pensiona începând cu 31 martie.
Odată cu acordul de reechilibrare a acțiunilor dintre Nissan și Renault, cele două companii au pus punct Alianței Renault Nissan în forma în care aceasta se consacrase în epoca Caarlos Ghosn, fiidn suspendate cele mai multe dintre canalele de colaborare între cele două companii. Managementul Nissan a făcut tot posibilul pentru a-și recâștiga independența față de Renult și a pus presiune până în ultimul minut pentru a obține acest lucru.
„Pe baza acestui acord echitabil Nissan va continua dezvoltarea competențelor sale pentru a deveni o companie mai agilă. Vom identifica noi oportunități de creștere care vor susține strategia noastră comercială, în special inițiativele în domeniul electrificării, creând totodată mai multă valoare pentru întreaga Alianță. Suntem convinși că reechilibrarea parteneriatului cu Renault Group deschide noi perspective”, a spus CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, la momentul semnării acordului.
Nissan a anunțat și lista membrilor pe care îi propune în comitetul de conducere, similar cu Consiliul de Supervizare din companiile europen. Jean Dominizque Senard va fi menținut în acest board, ca reprezentant al Renault, pe poziția de vicepreședinte. Vor fi în schimb două numiri noi, ale unor reprezentanți din partea celorlalți acționari, astfel că francezii pierd două locuri în boardul de conducere.