Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării, Canalul Dunăre - Marea Neagră și Canalul Poarta Albă – Midia, Năvodari va costa 1,67 miliarde lei, aproximativ 338 milioane euro, și va dura 5 ani, conform hotărârii pregătite de Guvern în acest sens.
Finanțarea obiectivului de investiții va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat.

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Canalul Dunăre - Marea Neagră face legătura între fluviul Dunărea la Cernavodă şi acvatoriul fluvio-maritim al portului Constanța, zona Constanţa Sud-Agigea și are o lungime de 64,4 km. Sectorul aferent proiectui este în lungime de 62,4 km, respectiv de la km 0+000 (km 64+410 navigatie) la km 62+400 (km 2+010 navigație).
Din punct de vedere administrativ, lucrările vor fi executate în următoarele localități: Cernavodă, Saligny, Mircea Vodă, Medgidia, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar (Basarabi), Valu lui Traian, Bărăganu, Topraisar, Cumpăna și Agigea, situate în județul Constanţa.

Canalul Poarta Albă - Midia, Năvodari reprezintă ramura de nord a canalului principal şi face racordul cu zona Midia a portului Constanța şi portul Luminița - Tașaul. Lungimea canalului este de 27,5 km, la care se adaugă 5 km ramura Luminița.
Sectorul aferent proiectui este în lungime de 25,27 km + 5 km ramura nordică spre portul Luminița. Din punct de vedere administrativ, lucrările vor fi executate în următoarele localități: Poarta Albă, Ovidiu, Lumina și Năvodari, situate în județul Constanța.

Pe toată lungimea aferentă canaleIor se propun lucrări pentru restabilirea secțiunii proiectate inițial a celor două canale, respectiv se propune realizarea lucrărilor de eliminare a obstacolelor din cuneta canalului și curățarea materialului din canal pentru asigurarea adâncimii de navigație corespunzătoare pentru nave/convoaie.