Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din România, va schimba din noiembrie regulile privind bagajele care pot fi luate la bord, acceptând o dimensiune de până la 40x30x20cm, mai mică decât cea agreată astăzi. În urmă cu un an, compania aeriană a introdus o nouă politică de bagaje, care a permis până acum pasagerilor să aducă la bordul aeronavei un singur bagaj de mână, cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 centimetri și o greutate de până la 10 kilograme, inclus în prețul biletului.
Astfel, începând cu 1 noiembrie, toți pasagerii vor avea dreptul să aducă la bord un bagaj de mână gratuit, cu dimensiunea de până la 40 x 30 x 20 cm, care trebuie așezat sub scaun. Doar pasagerii care au achiziționat serviciul de acces prioritar vor avea permisiunea de a aduce și un troller suplimentar, cu dimensiunea maximă de 55 x 40 x 23 cm.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În practică, însă, aproape niciun pasager nu își poziționează bagajul sub scaun, ci în compartimentele de deasupra scaunelor, mai de fiecare dată insuficiente pentru toate bagajele ca spațiu disponibil. Mai mult, sunt rare cazurile în care la îmbarcare este verificată dimensiunea bagajelor.
Simultan, Wizz Air introduce un nou tip de bagaj de cală, cu o greutate maximă de 10 kg, pe lângă opțiunile de 20 kg și 32 kg existente, cu un tarif de la 7 euro.
Compania prezintă noile reguli ca pe o facilitate care garantează tuturor pasagerilor să aducă un bagaj gratuit la bord începând cu 1 noiembrie 2018, bazat pe cifre care arată că peste 10.000 de zboruri anual sunt afectate de întârzierile legate de bagaje și că, în ultimii cinci ani, durata medie a șederii la o destinație a scăzut continuu, astfel că fiecare al treilea călător Wizz Air călătorește 3 zile sau mai puțin (și, deci, nu ar avea nevoie de multe bagaje - n.r.).
"Ca o consecință a călătoriilor mai scurte, pasagerii WIZZ se împachetează ușor și inteligenți", este speranța companiei.
Wizz Air operează o flotă de 86 de aeronave Airbus A320 și A321 și asigură circa 500 de rute de la 28 de baze, acoperind conexiunea între 144 de destinații din 43 de țări.