Un autobuz al liniei N521 (121) a fost distrus într-un incendiu, marți dimineața, în jurul orei 4:20.
Acum, toate autobuzele marca Otokar vor fi supuse unei verificări tehnice suplimentare,, informează Societatea de Transport București (STB).
În legătură cu acest incident, reprezentanții STB au transmis că în prezent o comisie tehnică a STB verifică cauzele defecțiunii care au dus la aprinderea motorului, iar după finalizarea expertizei tehnice a specialiștilor cu privire la cauzele producerii acestui incident, vor veni cu noi informații.
"Din dispoziția directorului general, pentru siguranța călătorilor se fac verificări tehnice suplimentare (față de cele zilnice obligatorii) pentru toate autobuzele marca Otokar. Asigurăm călătorii ca acest incident este izolat și sunt luate măsuri tehnice suplimentare pentru a preveni astfel de situații", subliniază STB.
Societatea de transport public a transmis că măsurile imediate care au fost luate vizează verificarea tehnică suplimentară a autobuzelor marca Otokar programate să iasă în traseu în aceste zile și instruirea conducătorilor auto să sesizeze cât mai rapid orice eventuală anomalie/ defecțiune care apare în traseu (după caz).
Foto Observatornews
Potrivit sursei citate, măsurile pe termen mediu sunt: evaluarea și stabilirea cauzelor care au provocat defecțiunea și convocarea producătorului acestui tip de autobuz și luarea unor măsuri tehnice suplimentare de siguranță (după caz, dacă se constată ca este un defect de fabricație).
Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunța recent că tot mai mulți bucureșteni aleg transportul public, dovadă fiind faptul că în primele nouă luni ale acestui an s-au vândut 1.767.369 abonamente.
Numărul abonaților STB a crescut cu 251.688 față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o creștere de 16,61%.
CITEȘTE ȘI Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia"O veste și mai bună legată de cifrele STB, în primele 9 luni ale anului, este legată de scăderea numărului de amenzi date pentru neplata călătoriei. Digitalizarea plăților și noile funcționalități din aplicațiile STB (InfoTB și YouthTB) au dat rezultate și gradul de conformare a crescut. Veniturile din activitățile de control au scăzut cu 26,40%, fiind aplicate astfel mai puține amenzi călătorilor", scrie Bujduveanu.
În luna iulie, viceprimarul informa că peste un milion de abonamente STB au fost vândute în primele cinci luni ale anului, cu 213.782 mai multe față de aceeași perioadă din 2022. Totodată, în primele cinci luni din 2022 STB înregistra 14 milioane de călătorii, iar anul acesta în același interval numărul lor se cifrează la 17.657.284.
El menționa că încasările obținute din activitatea de control, în primele cinci luni ale anului, au scăzut cu 14,82% (s-au diminuat cu 380.400 de lei) față de aceeași perioadă a anului anterior.