Aeroportul Otopeni a montat noi porți de securitate, în zona în care și agenții SRI efectuează, de regulă, verificări.
Noile echipamente pot scana aproape 2.000 de pasageri pe oră și depistează toate obiectele periculoase - de la arme la explozibili - pe care aceștia le-ar putea ascunde.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Noul sistem de securitate folosește un algoritm diferit și are un mod de operare îmbunătățit față de vechile porți, arată Observator News.
Doar două secunde durează controlul prin noile porți
În momentul în care călătorii ajung în dreptul filtrului trebuie să respecte poziția de pe panou. Pe ecranul de control, agenții de securitate văd dacă persoanele scanate au sau nu vreun obiect asupra lor.
Aparatul scanează corpul și identifică toate obiectele nepermise.

"Avantajul este că această tehnologie, în comparație cu altele, detectează materialele de toate tipurile, nu doar pe cele metalice. Ci și organice, lichide sau ceramice", spune Andreas Haegele, reprezentant al firmei care produce aceste filtre.

Sursa foto: Observator News
Noile porți detectează și arme artizanale sau explozibili
Porțile vechi vor rămâne în continuare instalate, o bună perioadă de timp.

Asta pentru că noile filtre au limitările lor. Persoanele cu înălțime sub un metru, peste doi metri sau persoanele cu dizabilități, care nu pot respecta poziția de pe panou, vor fi îndrumate către aparatele clasice.
Specialiștii dau asigurări că noile filtre nu afectează sănătatea.
Un milion de scanări realizate cu noul filtru abia echivalează cu un minut de vorbit la telefon. Porțile de acest fel sunt funcționează deja în cele mai mari aeroporturi din lume.