Pentru al nouălea an consecutiv, BMW își păstrează poziția de cel mai mare exportator de autovehicule din SUA, după valoarea mașinilor exportate, depășind atât producătorii americani, cât și rivalii europeni cu fabrici în SUA.
BMW și-a consolidat poziția uzinei sale din SUA, ca principal furnizor de SUV-uri ale mărcii către piețele lumii, în special către Europa, și a rămas astfel cel mai mare exportator de automobile din SUA. În 2022, uzina a produs 416.301 mașini, dintre care 227.029 de exemplare au fost exportate, acestea având o valoare de 9,6 miliarde de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Modelele BMW produse la uzina din Spartanburg au fost exportate prin portul Charleston (Carolina de Sud, peste 182.000 de unități) și prin alte cinci porturi din sud-est: Savannah (Georgia), Brunswick (Georgia), Jacksonville (Florida), Miami (Florida) și Everglades (Florida). Peste 17.000 de automobile BMW au fost exportate pe calea ferată. Ponderea destinațiilor automobilelor fabricate în SUA de BMW Manufacturing s-a modificat, astfel că Germania a devenit cea mai mare piață de export, cu 15,5% din total, urmată de China (13,5%), Coreea de Sud (12,8%), Canada (7,5%) și Marea Britanie (5,6%).
„Comerțul liber și piețele deschise permit creșterea și prosperitatea. BMW și Carolina de Sud sunt un bun exemplu în acest sens”, a declarat Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru Producție. „Sunt mândru de performanța continuă a uzinei din Spartanburg, care contribuie la succesul BMW Group”.
Nul trecut, uzina BMW din SUA a marcat lansarea noului X7 și a noului BMW XM, primul plug-in hybrid produs de BMW M. În total, au fost fabricate 69.200 de automobile plug-in hybrid, reprezentând 16,6% din volumul total al uzinei (BMW X3 xDrive30e, BMW X5 xDrive45e și BMW XM). Automobilele din familia X produse în Spartanburg și vândute pe piața locală au depășit 60% din totalul vânzărilor BMW pe piața din SUA.
În luna octombrie, CEO-ul BMW Group, Oliver Zipse, a anunțat o investiție de 1,7 miliarde de dolari în producția de mașini electrice, din care un miliard de dolari pentru retehnologizarea fabricii special pentru vehicule electrice și 700 de milioane de dolari pentru construirea în apropiere, la Woodruff Carolina de Sud, a unei facilități de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune. În urma acestei investiții, până în 2030, BMW Group va construi cel puțin șase modele complet electrice în această uzină.
CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, în ianuarieBMW Group a investit, din 1992 și până astăzi, aproape 12,4 miliarde de dolari în operațiunile sale din Carolina de Sud. BMW Manufacturing este cea mai mare uzină BMW Group din lume, producând zilnic peste 1.500 de automobile. Fabrica este o parte importantă a rețelei globale BMW și exportă aproximativ 60% din mașinile asamblate, în 120 de țări. Fabrica are o capacitate de producție anuală de până la 450.000 de automobile și are peste 11.000 de angajați.