Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a transportat anul trecut 5.061.790 pasageri, cu 70% mai mult față de anul anterior și peste estimările inițiale, și mai mult decât dublu față de anul 2015, când a transportat puțin peste 2 milioane de pasageri, transmite News.ro.
Creșterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă, a crescut numărul de rute interne, frecvența acestora, dar și legăturile directe între litoral cu o parte dintre orașele mari din România, arată un comunicat.
“Am reușit să avem un record și la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, și peste 700 de curse charter. Pasagerii noștri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Și, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziam o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat directorul general Blue Air, Gheorghe Răcaru.
CITEȘTE ȘI BCE se pregătește să facă public un plan de lansare a unor obligațiuni comune ale statelor din zona euroDe altfel, acesta declara în decembrie într-un interviu pentru News.ro că preconizează o creștere a cifrei de afaceri și a numărului de pasageri cu 10% în 2018, de la 400 milioane euro și 5 milioane pasageri în 2017.
”Ca număr de pasageri, depășim 5 milioane în acest an, cu 2 milioane mai mult față de anul trecut. În 2017 am continuat să ne îmbunătățim serviciile, în luna septembrie am lansat și o nouă platformă online de rezervări, am adus în flotă avioane Boeing de capacitate mai mare, am mărit frecvențele pe anumite rute. Toată această dezvoltare a contribuit la creșterea numărului de pasageri”, a declarat oficialul Blue Air, pentru News.ro, în luna decembrie.
Anul trecut a fost lansată și baza de la Constanța, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Paris Beauvais și Timișoara.
CITEȘTE ȘI Fostul președinte ASF Dan Rușanu cere despăgubiri de 6,5 milioane de lei statului român, pentru perioada în care a fost arestatÎn același timp, de la Iași, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florența și Glasgow, în timp ce de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa și Tel Aviv.
De la București a fost inaugurate anul trecut curse spre: Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.
”Blue Air a crescut și numărul de rute externe. A fost inaugurată și o bază nouă, în Italia, la Alghero, cea de-a noua bază din portofoliul companiei. Iar pasagerii Blue Air au putut călători, în 2017, de pe bazele sale internaționale spre următoarele noi destinații: de la Liverpool spre Roma, Milano Bergamo și Alicante, de la Torino spre Copenhaga, Malaga, Sevilia, Lisabona și Trapani, de la Larnaca (Cipru) spre Birmingham și Liverpool, de la Alghero spre Roma Fiumicino”, informează compania.
CITEȘTE ȘI Fabrică de haine contrafăcute, găsită în orașul Pantelimon, județul Ilfov; articolele erau vândute în mai multe centre comerciale din țară, iar prejudiciul este de aproximativ 500.000 de euroDe asemenea, compania a comandat anul trecut 12 avioane Boeing 737 MAX 8, astfel că Blue Air va deveni primul operator de Boeing 737 MAX din România. Noile aeronave se vor alătura flotei începând cu vara anului 2019.
“Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe investiție puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern și extern”, a concluzionat Gheorghe Răcaru.
Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute din 16 țări. Compania are nouă baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero.
CITEȘTE ȘI Activitățile guvernului SUA sunt blocate, după eșuarea negocierilor din Senat pentru extinderea finanțării bugetareBlue Air are acum 1.500 salariați. În bazele externe, 85% dintre angajații companiei sunt locali.
În prezent, compania are o flotă 28 de avioane Boeing 737.
În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați.