Numărul celor care vor putea urca într-un autobuz, de exemplu, va fi limitat la 37 de persoane, anunță viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, precizând că acest calcul a fost efectuat pe baza numărului de scaune dintr-un astfel de vehicul și a distanței suficiente care trebuie asigurată între călători.
În aceste condiții, în picioare vor fi lăsați doar 10 călători.
Întrebat, la Digi 24, cum vor fi însă împiedicați călătorii să intre în autobuz dacă numărul este atins, oficialul a fost apel și la responsabilitatea individuală a fieccărei persoane.
În același imp, el a admis că, fără un sprijin din partea Metrorex, care să suplimenteze și să asigure o fluidizare a transportului cu metroul, nu va putea fi evitată aglomerația. Evident, acest lucru este posibil doar în cartiere unde există stații de metrou, ceea ce nu este cazul - deocamdată - pentru cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai aglomerate din București și afectat până în prezent de interese politice și financiare care au întârziat ani în șir finalizarea lucrărilor la noua linie de metrou.
Pentru Drumul Taberei, ultimul termen avansat de finalizare a lucrărilor este 30 iunie.
”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte de asemenea și noile reglementări privind distanțarea socială. Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m”, anunță Primăria Capitalei.
CITEȘTE ȘI Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturaleUrcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin ușa din față, iar coborârea, pe celelalte uși, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem Primăria Capitalei precizează că din 18 mai Societatea de Transport București va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă. Pentru siguranța călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.
Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.
Din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, restricțiile privind deplasările vor fi relaxate, astfel că oamenii se vor putea deplasa liber în interiorul localităților, fără a mai fi necesare declarații pe propria răspundere. Pe durata stării de urgență, din cauza traficului redus, au circulat mai puține mijloace de transport în comun.