Schimbare forțată - Ciobanii vând carnea de miel online sau prin comenzi telefonice

Schimbare forțată - Ciobanii vând carnea de miel online sau prin comenzi telefonice
scris 17 apr 2020

Crescătorii de oi din județul Giurgiu au vândut în acest an, în contextul restricțiilor generate de coronavirus, carnea de miel sau de berbecuț pentru masa tradițională de Paște online, prin comenzi telefonice sau direct din magazine, marfa fiind prezentată doar în vitrinele frigorifice.

''Suntem crescători de oi și capre din tată în fiu, în alți ani vindeam la tarabe închiriate sezonier în piață sau primeam clienții direct la stână de unde plecau cu mielul sau ieduțul ales pentru masa de Paște. În acest an măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului sunt stricte și pentru a limita cât mai mult contactul uman și a păstra distanța impusă de ordonanțele militare l-am convins pe tata să ne lase să abordăm un alt mod de vânzare și am apelat la publicitatea online, am primit comenzi pe net sau pentru cei care nu se descurcă cu acest sistem am preluat comenzile direct la spațiul comercial pe care l-am închiriat sau prin telefon și pot spune că treaba a mers ca pe roate. Bineînțeles, marfa ajunsă în magazin este ambalată, nimeni nu mai pune mâna pe ea, iar noi o vindem îmbrăcați în halate, cu măști de protecție și mănuși în mâini, nici pe clienți nu îi acceptăm dacă nu au măcar mască de protecție'', a declarat un crescător de oi din comuna Gogoșari, județul Giurgiu, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Marea Britanie aduce muncitori români cu zboruri charter speciale pentru a combate deficitul sever de lucrători din sectorul agricol. Circa 150 de lucrători vor ateriza doar astăzi pe aeroportul Stansted CITEȘTE ȘI Marea Britanie aduce muncitori români cu zboruri charter speciale pentru a combate deficitul sever de lucrători din sectorul agricol. Circa 150 de lucrători vor ateriza doar astăzi pe aeroportul Stansted
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ciobanii spun că în acest an au preluat online sau telefonic comenzile, au programat clienții pe zile și fiecare a fost anunțat să vină la magazin la ora când ajungeau mieii gata tăiați și ambalați în saci de plastic sau de rafie.

''Unii au comandat un miel întreg, alții jumătăți sau sferturi, este adevărat că vânzările au scăzut cu aproape 20% față de anul trecut, pentru că unii giurgiuveni au spus că au rămas fără locuri de muncă și nu mai au bani, iar cei mai în vârstă care se întâlneau cu nepoții și copiii la masa de Paște au spus că în acest an nu mai pot face acest lucru. Copiii păstrează distanța de ei și unii nu le-au mai trecut pragul de când a fost instituită starea de urgență'', a povestit un alt oier aflat în Piața Centrală din Giurgiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de miel
ciobani
giurgiu