Salamul de Sibiu, produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene

Salamul de Sibiu, produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene
scris 19 feb 2016

România a reușit să înregistreze Salamul de Sibiu ca produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene, iar decizia a fost publicată vineri în Jurnalul Oficial al UE, potrivit Ministerului Agriculturii.

Conform procedurilor de înregistrare a unei denumiri în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate (IPG), nu a fost depusă în termenul legal nicio declarație de opoziție. Astfel, potrivit termenelor Regulamentului de punere în aplicare al Comisiei Europene, produsul ”Salam de Sibiu” (IGP) dobândește denumirea de indicație geografică protejată, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv pe 10 martie.

Urmărește-ne și pe Google News

Salamul de Sibiu este al doilea produs pe care România reușește să îl certifice la nivel european după Magiunul de Topoloveni, care a obținut această recunoaștere în 2011.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noul ministru al Agriculturii vrea să înregistreze kurtoskalacs ca produs românesc CITEȘTE ȘI Noul ministru al Agriculturii vrea să înregistreze kurtoskalacs ca produs românesc

România are o tradiție de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care există o documentație foarte bogată care atestă că produsul a început concomitent în două zone diferite din România, arealul Sibiului (Mediaș) și cel a Văii Prahovei.

Datorită specificității produsului și a legăturii sale cu aria geografică, România a solicitat înregistrarea Salamului de Sibiu ca Indicație Geografică Protejată pentru a-l face cunoscut și pentru a-i crește competitivitatea la nivel european și mondial.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
salam de sibiu
magiun de topoloveni
produs protejat
ue