Rodbun Grup, companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, cu capital integral românesc, a contractat o facilitate de credit în valoare de 262 de milioane de lei (aproximativ 55 milioane de euro) de la un un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania și Banca Transilvania.
Creditul sindicalizat a fost structurat în două facilități: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru ale fermierilor, precum și o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanțarea creditelor de investiții existente și pentru achiziția și modernizarea unei baze de procesare și stocare de cereale.
Noua bază a companiei Rodbun se află în apropierea portului Brăila, una dintre cele mai dezvoltate zone agricole din România. Investiția se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de agent de documentație, agent de facilitate și de garanții.
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), în asociere cu firma internațională de avocatură Allen & Overy, a acordat asistență juridică Rodbun Grup. Professional Capital Finance a acordat consultanta financiara specializata Rodbun Grup in structurarea si implementarea tranzactiei.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Holdingul fraților Micula, cândva cel mai mare jucător din industria alimentară românească, câștigă prima luptă cu BCR. Deschiderea insolvenței, respinsă de instanță“Misiunea companiei noastre este să aducem prosperitate fermierului român. În același timp, susținem dezvoltarea agriculturii românești. De aceea, parteneriatul cu cele cinci bănci înseamnă, pentru noi, mai mult decât o simplă formulă de creditare. Este o investiție în viitorul agriculturii românești, o șansă pentru compania Rodbun de a se dezvolta pentru a fi mai competitivă pe o piață caracterizată de o concurență dură cu fermierii europeni și companiile multinaționale”, a declarat Daniel Muntean, directorul general al Rodbun Grup.
Rodbun Grup a fost fondat de antreprenorii Daniel Muntean și Iancu Alexandru, deține 70 de fitofarmacii și deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro, având capacități de depozitare de peste 100.000 de tone și o flotă de transport formată din 65 de camioane.
Rodbun cultivă 10.000 de hectare de teren în zece ferme situate în județele Caraș-Severin, Tulcea, Călărași, Dolj, Iași, Bacău, Prahova, Mureș și Brăila.