Proprietarul lanțurilor de magazine alimentare Food Lion, Giant Food și Stop & Shop investește, alături de General Mills, milioane de dolari în agricultura regenerativă

Proprietarul lanțurilor de magazine alimentare Food Lion, Giant Food și Stop & Shop investește, alături de General Mills, milioane de dolari în agricultura regenerativă
scris 23 sep 2024

Fermele, dar și producătorii care adoptă practici de agricultură regenerativă câștigă din ce în ce mai mult teren în SUA, în încercarea de a găsi soluții la problemele climatice.

Mai nou, proprietarul lanțurilor de magazine alimentare Food Lion, Giant Food și Stop & Shop investește, alături de General Mills, pentru a extinde agricultura regenerativă pentru ingrediente cheie, cum ar fi grâul și ovăzul, în efortul de a reduce emisiile pe lanțul lor comun de valori, arată G4Food.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Ahold Delhaize USA și producătorul din Minneapolis al produselor Cheerios și Betty Crocker plănuiesc să co-investească în fermele care adoptă practici de agricultură regenerativă, cum ar fi acoperirea culturilor și tehnicile de gestionare a nutrienților. Până în acest moment, însă, nu au fost dezvăluite detalii financiare specifice.

Trei companii din România au prezentat o nouă soluție de stocare a energiei și de încărcare pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI Trei companii din România au prezentat o nouă soluție de stocare a energiei și de încărcare pentru mașini electrice

Colaborarea se concentrează pe regiunile geografice unde sunt cultivate ingrediente cheie, cum ar fi grâul și ovăzul. Parteneriatul își propune să promoveze practicile regenerative pe mai mult de 70.000 de acri de teren agricol din Kansas și provincia Saskatchewan, Canada, până la sfârșitul anului 2025, potrivit FoodDive.

Aceasta este a doua inițiativă a Ahold Delhaize USA în agricultura regenerativă din acest an, după un proiect pilot cu Kellanova din timpul verii, care a sprijinit adoptarea practicilor durabile pe fermele din Carolina de Nord, ce cultivă grâu pentru producția de biscuiți Cheez-It. Este, de asemenea, un alt exemplu despre cum marii jucători din lanțul de aprovizionare alimentară colaborează pentru a aborda problemele climatice.

Reamintim că, încă din 2020, General Mills a investit milioane de dolari pentru a ajuta cultivatorii de grâu din Kansas să adopte practici de agricultură regenerativă pe o suprafață de 10.000 de acri, prin parteneriatul său cu ESMC. Colaborarea cu Ahold Delhaize continuă aceste eforturi.

„Prin crearea de oportunități pentru co-investiții în soluții agricole regenerative, producătorii câștigă, corporațiile câștigă, iar consumatorii câștigă”, a declarat Debbie Reed, director executiv al ESMC, pentru FoodDive.

Conform unui raport din 2022 realizat de Regeneration International, peste 100 de milioane de acri la nivel mondial sunt gestionați prin practici de agricultură regenerativă, iar SUA reprezintă o parte importantă din această suprafață. În SUA, se estimează că există zeci de mii de ferme care practică diverse forme de agricultură regenerativă.

14 dintre cele mai mari bănci și instituții financiare din lume vor sprijini proiecte de energie nucleară. „Acest eveniment va schimba jocul!” CITEȘTE ȘI 14 dintre cele mai mari bănci și instituții financiare din lume vor sprijini proiecte de energie nucleară. „Acest eveniment va schimba jocul!”

Un alt studiu realizat de Rodale Institute, unul dintre pionierii agriculturii regenerativ-organice, a constatat că un număr tot mai mare de fermieri din SUA adoptă tehnici regenerativ-organice, însă numărul exact de ferme variază în funcție de metodele utilizate și de criteriile incluse în definiția agriculturii regenerative.

De asemenea, există programe precum cel al Ecosystem Services Market Consortium (ESMC), care susțin tranziția fermierilor către agricultură regenerativă, oferind stimulente financiare și susținând extinderea acestui model în SUA.

Fermierii pot câștiga între 15 și 20 de dolari pe tona de carbon sechestrat în sol

Ecosystem Services Market Consortium (ESMC) este o organizație nonprofit, ce facilitează plăți pentru fermierii și crescătorii de animale care adoptă practici agricole prietenoase cu mediul, cum ar fi sechestrarea carbonului în sol (este o tehnologie cu emisii negative), conservarea apei și alte servicii ecosistemice. ESMC ajută fermierii să genereze credite de servicii ecosistemice, pe care le pot vinde companiilor sau altor entități interesate să își reducă impactul asupra mediului.

În ceea ce privește compensarea, fermierii pot câștiga între 15 și 20 de dolari pe tonă de carbon sechestrat în sol, prin practici precum acoperirea solului (cover cropping) și agricultura fără arat (no-till farming). Valoarea exactă a plăților depinde de prețul de piață al creditelor și de cantitatea de carbon sechestrată, care trebuie verificată de terți pentru a asigura legitimitatea rezultatelor de mediu​.

Viitura de pe Dunăre, mai mică decât se estima inițial. Debitul fluviului va fi oricum mai mult decât dublu față de media multianuală CITEȘTE ȘI Viitura de pe Dunăre, mai mică decât se estima inițial. Debitul fluviului va fi oricum mai mult decât dublu față de media multianuală

Agricultura regenerativă este un set de practici agricole care urmăresc să refacă și să îmbunătățească sănătatea solului, biodiversitatea și rezistența ecosistemului. Aceste metode nu doar că reduc impactul negativ asupra mediului, ci și contribuie la captarea carbonului din atmosferă și la îmbunătățirea resurselor de apă. Cultura regenerativă este văzută ca o soluție importantă pentru combaterea schimbărilor climatice și îmbunătățirea sustenabilității agriculturii.

Principalele practici ale agriculturii regenerative includ:

  • Acoperirea solului (cover cropping): Utilizarea culturilor de acoperire care protejează solul de eroziune și îmbunătățesc materia organică.
  • Agricultura fără arat (no-till farming): O metodă care evită aratul solului pentru a preveni degradarea acestuia și pentru a proteja biodiversitatea și microorganismele.
  • Pășunatul gestionat: Fermierii mută animalele frecvent pentru a evita supra-pășunatul și pentru a permite regenerarea vegetației.
  • Diversificarea culturilor: Cultivarea unui amestec divers de plante pentru a îmbunătăți sănătatea solului și a crea un ecosistem mai robust.
  • Sechestrarea carbonului: Aceste practici permit captarea și stocarea carbonului în sol, reducând astfel concentrațiile de CO2 din atmosferă.

Beneficiile acestei agriculturi regenerative sunt complexe, începând de la sănătatea solului, ceea ce duce la o mai bună retenție a apei și la o reducere a necesității de fertilizanți și până la reducerea emisiilor de carbon, astfel încât fermierii pot contribui la combaterea schimbărilor climatice.

În plus, solurile mai sănătoase și ecosistemele diversificate sunt mai rezistente la evenimente climatice extreme, cum ar fi seceta sau inundațiile. Totodată, prin folosirea unor practici care protejează și susțin flora și fauna locală, agricultura regenerativă contribuie la refacerea ecosistemelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
food lion
giant food
agricultura regenerativă