Producția de carne de porc din Uniunea Europeană va fi cea mai scăzută din ultimii 15 ani. Oferta de porci ar putea deveni ușor mai restrânsă în a doua jumătate a acestui an. Inamicul deja tradițional, pesta porcină africană (PPA), își face, de asemenea, efectul. În Europa, Serbia a raportat cele mai multe focare la porcii domestici, cu 261 de cazuri, urmată de România (164) și Ucraina (62).
Industria ucraineană a cărnii critică faptul că Asociația Crescătorilor de Porci din Ucraina, care este relativ prudentă cu privire la perspectivele de utilizare a vaccinului împotriva PPA.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Crescătorii au sugerat că utilizarea vaccinului ar trebui aprobată numai după ce organizațiile veterinare internaționale de renume îi vor recunoaște eficacitatea.
Serviciul de stat pentru siguranța alimentară și protecția consumatorilor din Ucraina a contactat Vietnamul cu privire la rezultatele utilizării acestui vaccin, dar nu a primit niciun răspuns. Între timp, Vietnamul se confruntă cu mai multe focare de PPA în acest an comparativ cu 2023, cu peste 63 600 de porci sacrificați până la sfârșitul lunii septembrie pentru a controla răspândirea bolii, arată G4Food.ro.
Populația de porci din Flandra a scăzut de la 6,3 milioane de porci la 5,4 milioane în 2022, o scădere de 14 %. Ca urmare, la sfârșitul lunii septembrie, grupul de abatoare Noordvlees Group a decis să își înceteze activitățile de sacrificare din Kalmthout și să sacrifice toți porcii la Sus Campiniae din Oevel.
Rabobank se așteaptă la o scădere de 10-15 % a populației de porcine din Țările de Jos. Acest lucru se datorează în principal participării la programele de răscumpărare.
Numărul de scroafe din cele mai mari opt țări producătoare de porci din UE a scăzut cu 0,6 procente în prima jumătate a anului 2024 față de sfârșitul anului 2023. În Franța (minus 0,5 %), Țările de Jos (minus 6 %) și Italia (minus 6 %), efectivul de scroafe a scăzut. În Germania (plus 1 %), Danemarca (plus 1 %) și Polonia (plus 3 %), efectivul de scroafe a crescut ușor în această perioadă, în timp ce numărul de scroafe din Belgia și Spania a rămas aproximativ același.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cu ochii pe modelul de la bere. Accizele la băuturile spirtoase pot primi un calendar de creștere, în locul actualului procedeu de majorare în funcție de inflație - surseÎn afară de Polonia, producția a scăzut în toate țările mari producătoare:
- În Spania, cel mai mare producător european, producția este estimată să scadă cu 2,2% în acest an
- în Germania producția scade cu 6,3%,
- în Țările de Jos cu 13,3%
- în Danemarca, cu 19%.