Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că ordonanța de plafonare a adaosului comercial la câteva alimente de bază a condus la reducerea inflației, anunțate recent de INS, și i-a îndemnat pe români să cumpere ”românește”, adică produse românești, și nu ”brânză cu mucegai” sau alte produse din import.
Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank
Detalii AICI
Ministrul Agriculturii a fost întrebat dacă în condițiile în care prețurile la pește, ouă și brânză au crescut între 14% și 17%, conform datelor INS, el personal simte că scade inflația.
”Inflația scade din date care sunt comnunicate de către o autoritate a statului, care face o analiză și o raportare, și. bineînțeles, ordonanța pe care noi am dat-o, inclusiv cu plafonarea adaosului comercial, a dus la o inflație în momentul de față, care a fost și comunicată de către Institutul de Statistică, de 8,8%,” a afirmat ministrul Agriculturii.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acesta a adăugat că, din vizitele efectuate personal în magazine, a observat că brânza românească, atât de oaie, cât și de vacă, a avut o scădere a prețului cu 35%, și a făcut apel ca românbii să nu cumoere brânză de import, cu mucegai.
”Nu știu despre ce brânză vorbiți dvs. Dacă vorbim de brânza cu mucegai sau altă brânză adusă din import, eu îndemn oamenii, eu îndemn românii și pe toți să cumpoere românește, să cumpere produse românești, nu cu mucegai și cu alte...”, a spus Florin Barbu.
”Ideea este să cumpărăm românește. Dacă cumpărăm românește, atunci automat cumpărăm produse românești, e logic, așa mi se pare”, a adăugat ministrul.