Grup Șerban Holding a aprobat finanțarea a două proiecte, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), respectiv o fabrică de procesare a cartofilor french fries și extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume.
”Un proiect finanțat prin Programul National de Investiții InvestAlim presupune o fabrică de procesare a cartofilor french fries localizată în Sascut, județul Bacău, care va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România cu capital românesc și va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiți și 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, cu o producție destinată atât pieței locale, cât și celei internaționale”, conform companiei.
Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6.000 tone de fulgi de cartofi.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai târziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în România: procesarea cartofilor pentru producția de cartofi prăjiți congelați și fulgi de cartofi“, a declarat Nicolae Șerban, fondator al Grupului Șerban Holding.
Cel de-al doilea proiect este finanțat prin măsura DR 22 - Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole care presupune extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume, care include construcția a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone.
De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătrați și o linie de sortare, spălare și ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit. Acest proiect va sprijini capacitatea Grup Șerban de a depozita, sorta și pregăti cartofii pentru procesare și distribuție, facilitând gestionarea eficientă a producției în propriile facilități.
CITEȘTE ȘI Consultanți: România va avea cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 aniPână la finalul anului 2024, Grup Șerban Holding va consolida poziția pe piață ca principal depozitar frigorific din România, cu o capacitate de 21.500 de tone. După finalizarea proiectului, grupul va dispune de o capacitate totală de 51.500 de tone de depozitare frigorifică.
“Prin cele două proiecte – fabrica de procesare a cartofilor și halele de depozitare și procesare – completăm ciclul inițiat de Grup Șerban Holding în ultimii ani. Aceste investiții închid cercul lanțului nostru de producție: de la recoltare, la procesare, depozitare și livrare. Astfel, obținem un control complet al procesului, asigurând o calitate constantă și o eficiență superioară", a declarat Irina Șerban, co-fondatoare Grup Șerban Holding.
Ambele proiecte sunt cu implementare în perioada 2025-2028.
Companie care și-a sporit cu un sfert suprafața cultivată, la 15.600 de hectare, Grup Șerban Holding, raportează pentru prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 233,19 milioane lei, cu 0,31% mai mică decât cea de 233,92 milioane lei din exercițiul financiar precedent, dar își ameliorează substanțial profitabilitatea.
La nivelul rezultatului net, acesta a avut o creștere explozivă, de 87,60%, la 11,35 milioane lei, de la 6,05 milioane lei la S1 2023.
În luna mai 2023, Grup Șerban Holding, a achiziționat o nouă fermă, în județul Bacău. Ferma se întinde pe o suprafață de aproximativ 343.400 mp, iar în urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de lei.
Recent, Grup Șerban Holding a semnat un parteneriat cu Intersnack România pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Chio.
Grup Șerban Holding și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.